Radio personībai Jutai Jazz jauna grāmata!

kokounrikojauniepiedzivojumi 978-9934-0-5238-5

Radio personībai Jutai Jazz jauna grāmata!

Tikko iznākusi jau otrā grāmata bērniem un pieaugušajiem “Koko un Riko jaunie piedzīvojumi”, burvīgs, ilustrēts pasaku krājums par atjautīgajiem žurku puikām Koko un Riko. Bērni Eviju Gulbi pazīst kā rakstnieci, bet pieaugušie – kā Freda (Andra Freidenfelda) sarunbiedri Jutu Jazz radio SWH raidījumā “Rīta svīta”. Mākslinieces Lindas Lošinas mīļie, dzīvīgie un komiskie zīmējumi ir neatņemama Evijas grāmatu daļa. Abu draudzīgajā sadarbībā tapuši “Dzejolēni”, “Bizbizmāsiņa”, “Lilallā un viņas pigoriņi”, “Koko un Riko” un citas. “Koko un Riko jaunie piedzīvojumi” tapuši pēc lasītāju vēlēšanās un lūguma – kad autores viesojās bibliotēkās un skolās, gan bērni, gan pieaugušie prasīja, kad būs turpinājums.
Pirmā grāmata par Koko un Riko 2011. gadā ieguva galveno balvu konkursā “Zvaigznes grāmata. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” un 2012. gadā tikusi godalgota lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu žūrija”.
Jaunajā grāmatā Koko un Riko ir vēl dzīvīgāki, asprātīgāki un atjautīgāki. Bet ne tikai draiskulības un blēņas ir žurku puiku firmas zīme. “Koko un Riko jaunajos piedzīvojumos” žurku puikas ir paaugušies, kļuvuši prātīgāki. Lai arī joprojām daudz kas viņiem izdodas kā pats no sevis, netīšām, taču aizvien vairāk var just, ka žurku puikas mācās domāt, saskatīt kopsakarības, izteikt spriedumus un prātulas, protams, savā – žurku līmenī. Bet tās lieliski noder arī mums, cilvēkiem. “Koko aizbāza aiz katra vaiga pa ogai un mēģināja runāt:“Čirši – tā ir laime!” Šis teiciens varētu kļūt par mūsu dzīves moto. Un, protams, pārliecība: galvenais, lai mēs vienmēr būtu draugi.
Tāpat kā “Koko un Riko”, arī jaunās grāmatas beigās ievietota spēle “Ej, kur deguns rāda!”. Lindas zīmētie žurku deguni ir patiešām izteiksmīgi un norāda nepārprotamu virzienu, protams, pie ķiršiem – spēlē uzvar tas, kurš pirmais nonāk uz pēdējā lauciņa, kurā iezīmēti lieli, sulīgi ķirši.

Sekosim saviem deguniem arī “Koko un Riko jauno piedzīvojumu” atvēršanas svētkos Latvijas grāmatu izstādē Ķīpsalas izstāžu hallē 27. februārī 12.00 bērnu izklaides istabā „Millili” ! Tiksimies ar Koko un Riko, rakstnieci Eviju Gulbi un mākslinieci Lindu Lošinu, spēlēsim spēli un baudīsim īpašo jubilejas torti.
Pieejama arī e-grāmata.

Līdzīgas ziņas