Jauns Latvijas Rakstnieku savienības konkurss ārzemju izdevēju atbalstam

Latvijas Rakstnieku Savienība (LRS) ir izsludinājusi Valsts Kultūrakapitāla fonda finansēto konkursu ārvalstu izdevējiem. Tā ietvaros iespējams iegūt grantu Latvijas literatūras darbu izdošanai svešvalodās, izņemot angļu valodu.

Šīs ir pirmais no šī gada konkurss, kas ir plānots LRS un Valsts Kultūras kapitāla fonda sadarbības līguma ietvaros un vērsti uz Latvijas daiļliteratūras popularizēšanu ārzemēs. Konkurss domāts izdevējiem, kuri publicē grāmatas dažādās svešvalodās, tai skaitā mazākumu valodās.

Konkursā aicinātas piedalīties juridiskās personas – ārvalstu izdēvēji, kuriem ir pieredze darbā ar latviešu autoriem un interese izdod Latvijas literatūru. Pieteikšanās konkursam notiks līdz 10.aprīlim.Tad līdz maija vidum ekspertu komisijā, kurā pārstāvēti dažādu virzienu literatūras profesionāli, lems par grantu piešķiršanu. Maksimālais vienas grāmatas atbalsts ir 5 000 eiro. Konkursa dokumentus un nolikumu angļu valodā var atrast LRS mājas lapā rakstnieciba.lv, sadaļā – GRANTS FOR PUBLISHERS. Pieteikšanās notiek elektroniski.

Nākamais konkurss, kas ir saistīts ar Latvijas daiļliteratūras darbu izdošanu ārvalstīs, ir paredzēts maija beigās. Sekojiet informācijai LRS mājas lapā.

Līdzīgas ziņas

Bez kategorijas Priecīgas Lieldienas! Publicēts: 29. March, 2024
Bez kategorijas Sveicam 18. novembrī! Publicēts: 18. November, 2023