Millennium sensācija turpinās

 

Meitenzirneklatikla_978-9934-0-5737-3\

No pirmdienas, 7. marta, visās labākajās Latvijas grāmatnīcās būs nopērkams ilgi gaidītais Millennium turpinājums – romāns “Meitene zirnekļa tīklā”. Zviedru žurnālista un rakstnieka Stīga Lārsona pasaulslavenā triloģija sākās ar romānu “Meitene ar pūķa tetovējumu”, tai sekoja “Meitene, kas spēlējās ar uguni” un “Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni”. Pēc Stīga Lārsona nāves vairākus gadus virmoja runas par nepabeigtu romāna nākamo daļu un tā izdošanu – tomēr beigās, šķiet, izrādījās, ka nekāda turpinājuma nav. Tā kā autors bija iecerējis vismaz vēl vienu turpinājumu romānu ciklam un arī lasītāji to gaidīja, Stīga Lārsona izdevēji un mantinieki sāka meklēt rakstnieku, kurš spētu turpināt Millennium saskaņā ar labākajām Stīga Lārsona iecerēm. Ilgā atlases laikā izkristalizējās rakstnieka Dāvida Lāgerkranca vārds – un sākās darbs pie jaunās grāmatas. Tas ritēja stingrā slepenībā, Lāgerkrancam bija aizliegts izpaust jelko par topošās grāmatas saturu, bet lasītāji ar nepacietību gaidīja romāna iznākšanu. Kad grāmata iznāca zviedru valodā, tapa skaidrs, ka Dāvidam Lāgerkrancam tiešām ir izdevies uzķert to īpašo, spraigo vēstījuma formu, kas raksturo iepriekšējos Millennium romānus.

Arī “Meitene zirnekļa tīklā” jau kļuvusi par starptautisku bestselleru – kopš iznākšanas pērnā gada 26. augustā pasaulē kopā pārdoti vairāk nekā 3,5 miljoni eksemplāru!

Un kā nu ne – romānā atgriežas nepārspējamā Līsbeta Salandere un urķīgais žurnālists Mīkaels Blumkvists. Blumkvistam tiek piespēlēta interesanta lieta, kurā iejaukti vairāku valstu specdienesti, augsta līmeņa zinātnieki, kriminālie grupējumi un pat… ģeniāls bērns. Ļoti veikli un teju nemanāmi kādam ir izdevies nozagt pētījumu, kurā atklātas vairākas svarīgas mākslīgā intelekta iespējas. Ja šādas zināšanas nonāks nepareizās rokās, ar pasauli var notikt jebkas – un vienlaikus šī informācija ir tik svarīga, ka cilvēku dzīvības šķiet vien putekļi vējā…  Kibernoziegumi ir grūti paveicami un vēl daudz grūtāk atklājami, tas izdodas tikai neordināriem prātiem. Arvien vairāk iedziļinoties izmeklēšanā, Mīkaels uzrunā Līsbetu Salanderi, aicinot viņu atkal sadarboties. Līsbeta ir aizņemta ar sava bioloģiskā tēva radītās noziedzīgās impērijas pētīšanu, līdz izrādās, ka, iespējams, Mīkaela veiktā izmeklēšana skar arī Līsbetas intereses. Tā nu abi “karabiedri” atkal ir vienā ierindā. Bet pret viņiem darbojas kāds varens spēks – un, iespējams, to vada cilvēks, kurš vienu no abiem izmeklētājiem pazīst un ienīst jau kopš dzimšanas…

Pieejama arī e-grāmata.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.

Līdzīgas ziņas