5. V plkst. 18.00 Aspazijas mājā Dubultos ciklā “Jauns cilvēks pēkšņi raksta” Aivars Eipurs sarunāsies ar dzejnieci Elīnu Bākuli-Veiru

Ceturtdien, 5.maijā plkst. 18.00 Aspazijas mājā Dubultos, Zigfrīda Meierovica 18/20 pasākumu ciklā “Jauns cilvēks pēkšņi raksta” Aivars Eipurs sarunāsies ar dzejnieci Elīnu Bākuli-Veiru un skanēs dzeja autores lasījumā; arī videofilma ar autores dzeju. Nāciet paši (pusstunda ar vilcienu, no Rīgas 17.06) un aiciniet citus!
Pirms divām nedēļām Elīna Bākule-Veira par dzejoļu krājumu „Zilonis okeāns” saņēma Latvijas Literatūras Gada balvu par labāko debiju.
Literatūrkritiķe Anda Baklāne šo krājumu raksta: „“Zilonī okeānā” visvairāk man patīk tas, ka to nav iespējams lasīt, nepalaižot savvaļā prātu. Ir jāļauj domu atlūzām kādu brīdi vienkārši pašūpoties viļņos, lai sajustu, kā saāķējas kāda jauna, paradoksāla ideja un izbaudītu, ka tā veidojas kaut kur sāņus, ārpus parastās domu ražošanas zonas.”
Rita B., 10.klases skolniece: „ .. Manuprāt, dzejas krājums īpaši izceļas ar sevis meklējumu un zaudējumu noskaņu, tas ir, kad cilvēks sevi definē, „atrod” un nostāda sevi vienā vietā, tad uzreiz arī pazūd.”

PatīkShow more reactions

Komentēt

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024