Jauns konkurss ārzemju izdevēju atbalstam

Latvijas Rakstnieku savienība izsludina LR Kultūras ministrijas finansētu konkursu ārvalstu izdevējiem. Tā ietvaros ir iespējams iegūt grantu Latvijas literatūras darbu izdošanai angļu valodā.

Šīs ir otrais no četriem konkursiem, kas plānoti 2016. gadā un vērsti uz Latvijas daiļliteratūras popularizēšanu angliski runājošās valstīs. Uz to likts īpašs uzsvars, ņemot vērā, ka 2018.gadā paredzēta Latvijas kā viesu valsts dalība Londonas grāmatu tirgū.

Konkursa ir aicinātas piedalīties juridiskās personas – ārvalstu izdevēji, kuriem ir pieredze darbā ar ārzemju autoriem un vēlme izdot Latvijas literatūru angļu valodā. Pieteikšanās konkursam notiks līdz 25. maijam, savukārt jūnijā ekspertu komisija lems par grantu piešķiršanu. Konkursa dokumentus un nolikumu var atrast LRS mājas lapā rakstnieciba.lv, sadaļā – GRANTS FOR PUBLISHERS. Pieteikšanās notiek elektroniski.

Nākamais konkurss šīs programmas ietvaros ir paredzēts jūlija beigās – augustā. Vasarā ir plānots izsludināt VKKF finansēto konkursu ārvalstu izdevējiem Latvijas daiļliteratūras darbu izdošanai “citās valodās”, izņemot angļu.

Līdzīgas ziņas

Bez kategorijas Priecīgas Lieldienas! Publicēts: 29. March, 2024
Bez kategorijas Sveicam 18. novembrī! Publicēts: 18. November, 2023