Izdevniecība “Neputns” izdod Eduarda Aivara dzejoļu krājumu “Parādības”

Eduarda Aivara dzejoļu krājums “Parādības” ir dzejnieka devītais krājums, kurā apkopoti un sakārtoti pēdējo piecu gadu laikā tapušie dzejoļi.

“Laiks nestāv uz vietas. Dažs cilvēks sakrītas, dažs piebriest, dažs uzkumpst, dažs sportodams staltāks top. Vecās drānas vairs neder, un jāmeklē atkal no jauna. Dzejoļu krājums “Parādības” rāda, ka atkal ir izdevies atrast izteiksmi, kas der kā uzlieta. Dzejas forma netraucē, to pat it kā nemaz nemana, un lasītāju tieši apņem gan īsta brieduma skaidrība, gan joprojām jauneklīgā spēja ļauties brīnumiem, gan rimta dzīves nenovēršamā traģisma apjausma,” krājumu raksturo redaktors Jānis Elsbergs.

Savukārt autors norāda: “”Parādībās” esmu ievērojis savu kompozīcijas principu, radot kulminācijas ar satura un māksliniecisko izteiksmes līdzekļu palīdzību. Arī šajā grāmatā būtisku vietu ieņem dzejoļi ar gariem virsrakstiem, mans jaunievedums. Šādas formas dzejoļiem nav analogu ne tikai šeit, bet arī, cik man zināms, citur pasaulē.”

Eduards Aivars (īst. v. Aivars Eipurs) regulāri publicē literārus darbus kopš 1985. gada. Laureāts a/s “Preses nams”, Kultūras fonda un Rakstnieku savienības rīkotajā konkursā – dzejā par krājumu “Es pagāju” (2001). Saņēmis Dzejas dienu balvu par labāko gada dzejas grāmatu – par krājumu “Es pagāju” (2002). Krājums “Sakvojāžs” (“Neputns”, 2011) tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai un ieguva Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas balvu “Sudraba tintnīca”. Aivars Eipurs sastādījis dzejoļu antoloģiju “Viens dzejolis. 2013” (“Mansards”, 2013).

Redaktors: Jānis Elsbergs

Māksliniece: Anta Pence

Apjoms: 120 lpp.

Cena “Neputna” galerijā: 4 EUR

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds

Grāmatu var iegādāties “Neputna” galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv.

Līdzīgas ziņas