Latviešu dzejnieki piedalās 31. Starptautiskajā Vilenicas Literārajā festivālā

No 6. – 11. septembrim latviešu dzejnieki Artis Ostups, Arvis Viguls un Ingmāra Balode piedalās 31. Starptautiskajā Vilenicas Literārajā festivālā, kura šā gada moto ir “Literatūra un ētika”.  Latvija ir šā gada Vilenicas festivāla viesu valsts statusā, līdz ar to paredzēta plaša latviešu literārā un kultūras programma, tostarp arī latviešu dzejnieku lasījumi, apaļā galda diskusija ar tēmu “Latvija Vilenicā”, latviešu dzejas antoloģijas slovēņu valodā atvēršanas svētki un citi pasākumi Vilenicā, Ļubļanā, Lipicā un citās pilsētās.

Latviešu dzejas antoloģiju slovēņu valodā sastādījis dzejnieks un interneta žurnāla Punctum galvenais redaktors Artis Ostups. Antoloģijā pārstāvēti šādi latviešu dzejnieki: Uldis Bērziņš, Inese Zandere, Liāna Langa, Edvīns Raups, Māris Salējs, Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Ingmāra Balode, Marts Pujāts, Arvis Viguls, Artis Ostups, Justīne Janpaule un Katrīna Rudzīte. Antoloģijas redaktors ir Klemen Pisk, dzejoļus atdzejojuši Breda Biščak, Milan Dekleva, Miriam Drev, Nada Grošelj, Brane Mozetič, Ana Pepelnik, Klemen Pisk un Veno Taufer.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā: http://vilenica.si/en/vilenica-2016-2/

Latvijas dalību 31. Starptautiskajā Vilenicas Literārajā festivālā atbalsta LR Kultūras ministrija un partneri Slovēnijā.

Līdzīgas ziņas