Starptautiska konference “grāmata. Veiksmes stāsts”

Katru gadu pasaulē tiek sarakstīts tūkstošiem grāmatu. Vairāki simti no tām ir patiesi talantīgas. Tomēr tikai dažas kļūst iemīļotas un populāras. Vai tā ir slikta reklāma? Nemākulīgs menedžments? Varbūt tas ir vienkārši liktenis. Bet vai mēs varam to mainīt?

Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils galvenā bibliotēka aicina uz starptautisku konferenci “Grāmata. Veiksmes stāsts” ciklā “Ventspils paralēle” 2016. gada 14. un 15. septembrī.

Dalīties pieredzē esam aicinājuši ekspertus no Francijas, Lielbritānijas, Portugāles  un Zviedrijas, kā arī Latvijas grāmatniecības jomā darbojošos profesionāļus – Andri Vilku (Nacionālā bibliotēka), Astru Pumpuru (Ventspils Centrālā bibliotēka), Renāti Punku (Jāņa Rozes apgāds, Latvijas grāmatizdevēju asociācija), Eviju Veidi ( izdevniecība “Lauku Avīze”).

Konferences otrajā dienā, turpinot aizsākto problemātiku, Ventspils Augstskolas studenti un pētnieki ar moto “Ventspilī atrastais vārds” diskutēs par citām iespējām, kā tuvoties vārdam: caur jaunajām tehnoloģijām, caur tulkošanu, caur mūziku. Diskusiju vadīs VeA asociētā profesore Astra Skrābane.

Līdzīgas ziņas

Bez kategorijas Sveicam 18. novembrī! Publicēts: 18. November, 2023