“Liels un mazs” izdod bilžu grāmatu “Zvaigznes un magoņu sēkliņas”

Izdevniecībā “Liels un mazs” iznākusi ukraiņu mākslinieku Romanas Romanišinas (Романа Романишин) un Andrija Lesiva (Андрій Лесів) bilžu grāmata “Zvaigznes un magoņu sēkliņas”, kas 2014. gadā ieguva prestižo starptautisko bērnu grāmatu balvu Bologna Ragazzi Award.  Grāmatas tekstu no ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs.

 

 

 

 

zvaigznes_m_seklinas_vaaks

Bilžu grāmata stāsta par vienu dienu meitenītes Doras dzīvē. Viņas vecāki ir slaveni matemātiķi, tādēļ skaitļi un formulas Dorai šķiet tikpat pazīstami kā putni un koki. Dorai patīk skaitīt itin visu, ko viņa redz – pienenes, ķieģeļus, krellītes, skudras, burtus un pogas. Vai skaitļu un formulu pietiks, lai varētu saskaitīt arī zvaigznes?

Grāmata, kas atnesa starptautisku atzinību gan Ļvivas izdevniecībai Видавництво Старого Лева, gan mākslinieku apvienībai Agrafka, ir iztēli un zinātkāri rosinoša, tā rosina gan pētīt reālo pasauli, gan ļaut vaļu iztēlei. „Tev noteikti viss izdosies,” saka Doras māmiņa. “Tikai jāiet uz mērķi maziem solīšiem. Ikvienu uzdevumu, pat vissarežģītāko, jāsāk no vienkāršākā – no viens, divi, trīs…”

Spēlēdamās Dora no magoņu sēkliņām saliek sava trusīša Pītagora, bet no melno piparu graudiem – kaimiņu kaķa Borhesa attēlu, un arī tā ir laba ideja mazo lasītāju pašu radošajiem darbiem.

Grāmata “Zvaigznes un magoņu sēkliņas” ir tulkota  franču, korejiešu, spāņu (Argentīna) un slovēņu valodās.

Grāmata izdota ar Ukrainas nevalstiskās organizācijas Publishers’ Forum grantu programmas atbalstu.

Izdevniecības “Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā „Istaba”, veikalā „M50”, grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards”, veikalā “Mazputniņš”, veikalā “Muhamors”, LNMM zīmola fonda suvenīru veikalos un citur.

Sekot izdevniecības jaunumiem var twitter.com/lielsunmazs, facebook.com/lielsunmazs, facebook.com/BIKIBUKS.

Līdzīgas ziņas