Atklāts Zigmunda Skujiņa jubilejas mēnesis

img_4082 img_4231img_4265img_4564

Zigmunda Skujiņa 90. gadu jubilejas vakars „Siržu zagļa uznāciens”

Atbalstītāji: Rīgas Dome un  izdevniecība „Pētergailis”

 

Latvijas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku šg. 1. decembrī mājīgajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Korē simboliski atklāja rīdzinieka Zigmunda Skujiņa jubilejas mēnesi. Rakstniekam š.g. 25. decembrī apritēs 90 gadi.

Zigmunds Skujiņš saņēma apsveikumus no Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētāja Arno Jundzes un Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kuras vārdā sveica Liega Piešiņa. Autoru sumināja Rīgas Dome, kuru pārstāvēja literatūrzinātniece Ausma Cimdiņa, kā arī Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ilona Vanadziņa. Izcilajam  rakstniekam laba vēlējumus teica arī Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis un akadēmiķe Rasma Karnīte. Sirsnīgā atmosfērā jubilāru godināja arī citi pasākuma viesi.

Savā redzējumā par Zigmunda Skujiņa radošo veikumu dalījās literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis, kurš uzstājās ar priekšlasījumu „Zigmunda Skujiņa daiļrades skices”. Emocionālo pasākuma noskaņu papildināja jauniešu grupas „Akāciju Parks” uzstāšanās.

Arno Jundze savā uzrunā akcentēja Zigmunda Skujiņa īpašo prozas tembru, kas pratis uzrunāt miljoniem lasītāju ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Plašais pasākuma apmeklējums apliecināja rakstnieka un viņa prozas unikalitāti un popularitāti, kas nav mazinājusies ne mirkli vairāku paaudžu garumā.

 

Foto: Krists Luhaers (Latvijas Nacionālā bibliotēka)

 

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024
Jaunumi Aicinām atzīmēt autoru dienu! Publicēts: 29. February, 2024