Dzejas balva “T-2016″

28. aprīlī tika pasniegta jauna balva dzejā. Latvijas Rakstnieku savienības rīkotā lasījumu un sarunu cikla “Process” ietvaros dzejnieks Einārs Pelšs pasniedza T balvu.
Nepieciešamību pēc alternatīvas balvas radās daudziem nozares pārstāvjiem daloties pārdomās par LaLiGaBa nominantiem un to, ka dažreiz kāds nozīmīgs darbs paliek “aiz svītras”.
Balvas nosaukumu veido burts “ T “un konkrētā gada skaitlis. Ar T apzīmē temperatūru, laika dimensiju, žestu valodā tā ir piga. Balvas ieguvējs saņēma T-kreklus (kurus rotāja balvas simols – tetovēta piga un vizuāli poētiski elementi).

Šogad balvu par krājumu “Žesti” saņēma dzejnieks Artis Ostups. Laureātam pašam būs jāizvēlas un jāapbalvo nākamais balvas T-2017 saņēmējs.
Balvas iesācēji cer, ka šo tradīciju izdosies turpināt un līdzīgi kā citās valstīs, ar spēcīgām literārām tradīcijām, arī Latvijā turpmāk līdzās oficiālām, lielām un mazākām balvām, kurās komisijas un žūrijas meklē labākos un zelta vidusceļus, būs balva, ko no sirds un bez lieka uzslāņojuma kolēģis piešķir kolēģim.

Paldies Latvijas Rakstnieku savienībai par telpu un laiku pasniegt T balvu un māksliniecei Gundegai Evelonei par pieskārienu pigai un Ostupam par “Žestiem”.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024