LRS sapulce 7. maijā

Ļ. cien./ A. god. kolēģes un kolēģi!

Jūs esat gaidīti Latvijas Rakstnieku savienības biedru pilnsapulcē svētdien 2017. gada 7. maijā pulksten 10.00 (Aleksandra Čaka ielā 37-1, 2. stāvā). Jaunās LRS telpas atrodas tajā pašā mājā, kur bija Lāčplēša ielas LRS birojs, taču ieeja ir no Čaka ielas (durvis ar divām kolonnām). Kā vienojāmies iepriekšējā pilnsapulcē, tiem biedriem, kuri vēl nav bijuši LRS jaunajās telpās, šī būs iespēja ar tām iepazīties.

Saskaņā ar statūtiem šī būs priekšsēdētāja, valdes un revīzijas komisijas pārvēlēšanu pilnsapulce, tāpēc lūdzu vai nu ierasties pašiem, vai laikus uzrakstīt pilnvaras, ja kaut kādu iemeslu dēļ nevarat uz pilnsapulci ierasties.

LRS valdes sēdē tika nolemts arī turpmāk atbalstīt abu līdzšinējo LRS vadītāju priekšsēdētāja Arno Jundzes un izpilddirektora Jāņa Jurkāna kandidatūras, jo aizvadītie divi gadi apliecina, ka šis vadības modelis ir optimāls. Līdzšinējās LRS vadības laikā ir sāktas būtiskas reformas LRS stiprināšanai, tās nepieciešams turpināt un aizvadīt līdz vēlamajam rezultātam. Divu gadu laikā savienībā ir paveikts daudz, sākot no jaunu telpu apdzīvošanas, beidzot ar Latvijas Rakstnieku savienības literārā mēnešraksta konTEKSTS pirmajiem soļiem. Esam sākuši arī vērienīgu programmu, lai ārzemēs tulkojumos izdotu latviešu rakstnieku darbus. Atbalstīto projektu skaits tuvojas 50, pašlaik jau ir nodrukātas vairāk nekā 20 mūsu autoru grāmatas visdažādākajās valodās: arābu, hindu, angļu, spāņu, vācu, lietuviešu, igauņu, armēņu, horvātu u.c. Par visiem šiem jaunumiem, tāpat kā par vēl darāmajiem darbiem runāsim pilnsapulcē, kurā sveiksim arī jaunuzņemtos LRS biedrus.

Pilnsapulces darba kārtība

10:00-11:00 Reģistrācija. Biedra naudas maksājumi
11:00 Sapulces atklāšana
11:05 Piemiņa mirušajiem kolēģiem. Iepazīstināšana ar jaunajiem biedriem
11:15 Sapulces vadības un komisiju veidošana
11:30 LRS priekšsēdētāja A. Jundzes ziņojums
11:45 LRS izpilddirektora Jāņa Jurkāna ziņojums
12:00 LRS Revīzijas komisijas ziņojuma nolasīšana
12:10 Debates par ziņojumiem
12:20 Revīzijas komisijas ziņojuma apstiprināšana
12:30 Kandidātu izvirzīšana: priekšsēdētājs, LRS valde, revīzijas komisija
13:00 Balsošana + kafijas pauze + balsu skaitīšana
13:45 Iepazīstināšana ar LRS jaunumiem – literārais laikraksts, tulkojumu programmas,
Dubulti u.c.
15:45 Vēlēšanu rezultātu paziņošana. Balsojums par rezultātu apstiprināšanu.
16:15 īsa organizatoriska jaunās LRS valdes sēde.

Ar cieņu,
Arno Jundze
Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024