“Kaiju karalienes noslēpuma” atklāšanas svētki

Izdevniecība “Liels un mazs” ielūdz uz Rūtas Briedes grāmatas “Kaiju karalienes noslēpums” atklāšanas svētkiem Kalnciema kvartāla Vīna veikala zālē 3. jūnijā pulksten 10.00.

 

Ilustratore un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja Rūta Briede ar grāmatu “Kaiju karalienes noslēpums” debitē bērnu literatūrā kā teksta autore, pievienojoties tam salīdzinoši nelielajam latviešu mākslinieku pulciņam, kuri paši rada stāstus savām grāmatām.

“Kaiju karalienes noslēpums” ir asprātīga pasaka visu vecumu lasītājiem par mīlestību un sevis meklējumiem, spēju atzīt kļūdas un virzīties tālāk, lai atrastu to maģiju, kas slēpjas aiz ikdienas banālās čaulas.

Rūta Briede ar “Kaiju karalienes noslēpumu” jau piedalījusies starptautiskajos grāmatu tirgos Londonā un Boloņā, kā arī Berlīnes Bērnu literatūras festivālā, kur grāmata piesaistījusi daudzu ārvalstu izdevēju interesei.

Atvēršanas svētkos ar Rūtu Briedi sarunāsies grāmatas redaktore Inese Zandere, stāsta fragmentus lasīt pati autore un tulkotājs Matiass Knolls, uzstāsies akordeonists Māris Rozenbergs, bet pēcāk būs iespēja piedalīties Rūtas Briedes vadītā sietspiedes darbnīcā un ar grāmatas ilustrācijām apdrukāt līdzpaņemto apģērbu. Izdevniecība lūdz par apdrukājamo audumu parūpēties pašiem.

Kalnciema kvartālā 3. jūnijā notiks plaša bērnu programma, kā arī pēdējo dienu būs aplūkojama arī BIKIBUKA oriģinālilustrāciju izstāde – dzejas bilžu grāmatu sērijas mākslinieciskā redaktore ir Rūta Briede.

Uz vietas par izdevīgām cenām varēs iegādāties gan BIKIBUKUS, gan “Kaiju karalienes noslēpumu”, gan citas izdevniecības “Liels un mazs” grāmatas. Informācijai līdzi var sekot facebook.com/lielsunmazs.

 

Līdzīgas ziņas