Rīgā viesosies Sergejs Brauns

“Jāņa Rozes apgāds” piedāvā kārtējo iespēju tikties un sarunāties ar spilgtu personību no ārvalstīm – šoreiz tas ir bijušais rīdzinieks, filozofijas doktors un biotehnoloģiju eksperts, Jeruzalemes universitātes profesors Sergejs Brauns, kurš ierodas dzimtajā pilsētā, lai kopīgi atzīmētu savas autobiogrāfiskās grāmatas “Viņpus pagātnes” iznākšanu.

Sergeja Brauna grāmata ir aizraujošs atmiņu stāsts – viņa priekšteči, inteliģences pārstāvji, aktīvi iesaistījušies 20. gadsimta pirmās puses vēstures peripetijās. Viņš pats pēc Sibīrijas izsūtījumā aizvadītas bērnības pusaudža gados atgriežas Rīgā, lai veidotu spožu jaunā zinātnieka karjeru inovatīvā zinātnes nozarē, taču nolemj to meklēt jaunus izaicinājumus un iespējas aiz Padomju Savienības robežām. “Bioķīmijas profesors, visā pasaulē atzīts speciālists, viņš kā profesionālis orientējas jebkurā pasaules kultūras jomā, jebkuros zināšanu apcirkņos; viņš ir akadēmiskās vēstures un Bībeles zinātājs; viņš it kā garāmejot izdara atklājumus mākslas vēsturē – tas viss tieši un netieši ir rodams grāmatā, kas stāsta par viņa dzīvi Sibīrijā un Latvijā. Grāmatā ir daudz citātu, un, kā mēs zinām, ne katrai grāmatai tas nāk par labu. Šajā grāmatā ikviens citāts ir vietā, tas aptur domu, paplašina apvāršņus, papildina kādu izteiksmīgu līniju autora portretā, un visi kopumā veido vērtīgu galeriju, kurā apcerīgs lasītājs varēs kavēties stundām ilgi, pārdomājot dzīvi un nāvi,” tā grāmatas ievadā saka rakstnieks Jurijs Kolkers. Sergeja Brauna tekstu latviešu lasītāji iepazīs Ilmāra Zvirgzda raitajā, dzīvīgajā, atsperīgajā tulkojumā.

Grāmatas brīveksemplāri jau ir pieejami, esat laipni aicināti pieteikties gan to saņemšanai, gan arī intervijai ar autoru, kurš uzturēsies Rīgā no 7. līdz 15. jūnijam. Kā varat spriest no pieteikuma, apspriežamo tēmu loks var būt gana plašs – gan vēsture un kultūra, gan biotehnoloģijas un politikas ietekme uz zinātnes attīstību.

Pielikumā – ielūgums uz grāmatas atvēršanas svētkiem 14. jūnijā plkst. 18:00.

Gaidīsim ziņu vai nu pa e-pastu: renate.punka@jr.lv, vai pa tālruni 29283274.

Aicinām uz tikšanos ar  profesoru Sergeju Braunu un viņa autobiogrāfijas “Viņpus pagātnes” latviešu izdevuma iznākšanai veltītu sarīkojumu.

Tikšanās vieta:  Žaņa Lipkes muzejs, Mazais Balasta dambis 9, Ķīpsala, Rīga

Tikšanās laiks:  2017. gada 14.  jūnijs plkst. 18:00

Ļoti priecāsimies par Jūsu klātbūtni!

 

Prof. Sergejs Brauns un izdevniecība “Jāņa Rozes apgāds”

 

Lūdzam apstiprināt ierašanos, sūtot elektronisko pastu: ofiss@jr.lv

Līdzīgas ziņas