Emīla Buiķa dzejas un īsprozas krājums “Skaisti šķiras tikai tilti”

 

Apgādā “Jumava” iznāk Emīla Buiķa dzejas un īsprozas krājums “Skaisti šķiras tikai tilti”, kas papildināts ar Mareka Ruskula ilustrācijām.

Emīls Buiķis ir rakstnieks, dzejnieks, dziesmu tekstu autors. Viņa pirmais dzejoļu krājums “No nabassaitēm” iznācis 2013. gadā un ieguvis lielu lasītāju atsaucību. Emīls Buiķis ir arī mūzikas tekstu autors, sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Renārs Kaupers, Dons un citiem.

Lūk, ko saka pats autors: “Desmit gadi ir trešā daļa mana mūža, un, lai arī ir neizsakāma laime, ka darbs ir pabeigts, paliek arī apziņa, ka ko līdzīgu šajā mūžā nez vai pietiks pacietības atkārtot. Zinu, ka daudzi zīmējumi Marekam ir palikuši tieši tādi kā pirms astoņiem deviņiem gadiem, lai saglabātu sajūtu, kas bija tajā laikā un ko vairs nebūtu iespējams atkārtoti uzzīmēt. Savukārt citi tika pārzīmēti vai pielaboti, jo abi esam perfekcionisti un daļa no darbiem vienkārši netika cauri mūsu sietam.”

“Par dzejniekiem ir jārūpējas! It īpaši par tādiem, kuri paši atzīst, ka “selfdistrakšans” ir ielikts šūpulī kopā ar dzejoļiem, naivu taisnības sajūtu un bērnišķīgu pieķeršanos, ja liktenis tā lemj,” par grāmatu izsakās Renārs Kaupers. “Šķiet, ka tas arī ir Emīla dzīves lielais izaicinājums (un atbildība) – diendienā sadzīvot ar šo atziņu un tai pat laikā dalīties ar mums savā laika gara sajūtā, kas kādā brīdī kļūst arīdzan par mūsu laika morāli un dziesmu. Par dziesmu runājot – vērīgs lasītājs un “Prāta Vētras” jaunāko laiku daiļrades cienītājs noteikti pamanīs, ka esam izmantojuši savās dziesmās Emīla dzejoļus gan “pilnā augumā”, gan fragmentāri. Tā bija skaista un intensīva sadarbība, kas pārtapusi draudzībā, kura no sirds vēl “mazajai laternai” Emīlam debesu radošās strāvas vēlību un spožu spīdēšanu tiem, kas pie viņa apstājušies arī turpmāk! Pasaule svītro Emīlu ar oranžu marķieri. Un svītro tieši! Gluži kā Mareka ilustrācijas, kuras lieliski papildina Emīla rakstīto.”
Meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās.

 

Līdzīgas ziņas