Izsludināta pieteikšanās O.Vācieša literārajai prēmijai dzejā 2017. gadā

Carnikavas novada dome jau piecpadsmito reizi izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu.

 

Pretendentus O.Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

 

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz šī gada 22. septembra plkst. 15.30 Carnikavas novada domē (Stacijas ielā 5, Carnikavā). Prēmijas fonds ir 1000 eiro gadā (pēc normatīvajos aktos paredzēto nodokļu atskaitīšanas). Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas novada domē vai šeit http://bit.ly/2wFx8W1. Tālrunis informācijai: 67993545 vai 28615155.

 

Pagājušajā gadā par prēmijas laureātu kļuva dzejnieks Māris Salējs, saņemot naudas balvu par savu ceturto dzejas krājumu “Kā pirms pērkona”, ko klajā laidis apgāds “Pētergailis”.

 

O.Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003. gada, un tās laureātu vidū ir Jānis Rokpelnis, Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēteris Brūvers, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare u.c.

 

Šogad O.Vācieša prēmiju pasniegs svinīgā sarīkojumā Carnikavas tautas namā “Ozolaine” 13.oktobrī plkst.19.00. Sarīkojuma laikā tautas namā arī atklās O.Vācieša memoriālā muzeja krājumā esošo izstādi “Dzejas dižkoki”, kas veltīta O.Vācieša un I.Ziedoņa daiļradei. Izstāde “Dzejas dižkoki” Carnikavā būs skatāma līdz O.Vācieša dzimšanas dienai – 13. novembrim.

 

Balvas pasniegšanas pasākumā uzstāsies Latvijas Radio koris ar koncertprogrammu “Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeja mūzikā”.

 

Kora un koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Sigvards Kļava, koncertā piedalās: Dace Kļava – klavieres, Mārtiņš Zilberts – klavieres, Artūrs Noviks – akordeons, Jānis Stafeckis – kontrabass. Koncerts veidots kā Latvijas Radio kora divu koncertprogrammu esence: programmā “Imants un Ziedonis” iekļauta Imanta Kalniņa mūzika ar Imanta Ziedoņa tekstiem, kā arī dzejnieka balss ieraksti; programma “Vācietis. Klavierkoncerts” ir veltījums dižajam un tautas iemīļotajam latviešu dzejniekam, suminājums viņa atstātajam bagātīgajam mantojumam, kurā skan Artura Maskata mūzika. “Klavierkoncertu” dēvē par Vācieša ģeniālāko sacerējumu, un pirmizrādes gadā šī koncertprogramma atzīta par vienu no spilgtākajiem gada notikumiem Latvijas kultūras dzīvē.

 

 

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024