Izdevniecība “Neputns” oktobrī svin 20 dzimšanas dienu

 

Atzīmējot apaļo jubileju, izdevniecība “Neputns” oktobrī saviem lasītājiem dāvā iespēju „Neputna” galerijā (Tērbatas ielā 49/51) jubilāra izdotās grāmatas iegādāties ar 20% atlaidi. Turklāt ikviens ir aicināts piedalīties divos īpašos svinību pasākumos Latvija Nacionālajā mākslas muzejā.

 

Bērnu grāmatu sērijas „Mākslas detektīvi” autores Luīze Pastore un Elīna Brasliņa jaunākajiem lasītājiem radījušas īpašu „Neputna” jubilejas detektīvkarti – „Briesmoņu taka”. Karte tapusi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja 2. stāva izstāžu zālei “Latvijas māksla 1985–2000”. Šoreiz „Mākslas detektīvi” aicina skatītājus mākslas darbos saskatīt briesmoņus un ieraudzīt tos pat tur, kur sākotnēji šķitis, ka to nemaz nav. “Briesmoņu takā” var sastapties ar parastiem un īpašiem briesmoņiem, ar briesmoņbēbīšiem, kas reiz bijuši briesmoņmammas vēderā, briesmīgu valdnieku, citplanētiešiem un citiem nezināmiem subjektiem. “Briesmoņu takas” detektīvkarte un uzdevumi palīdzēs bērniem iepazīt muzeja ekspozīcijas darbu tapšanas vēsturi vai to noslēpumus, kā arī paraudzīties uz tiem no neierastāka skatupunkta bez vecāku, skolotāju vai muzeja gida palīdzības. Karte visu oktobri bez maksas būs pieejama muzeja Informācijas centrā.

 

Takas ietvaros bērni līdz 31. oktobrim aicināti balsot par, viņuprāt, labākajiem darbiem, kā rezultātā “Neputna” jubileja vainagosies ar kādas īpašas balvas pasniegšanu – bērnu izvēlētā labākā mākslas darba autors tiks apbalvots ar pirmo “Bērnu Balvu mākslā”.

 

Savukārt oktobra beigās, no 31. oktobra līdz 5. novembrim, ikvienam Latvijas  Nacionālā mākslas muzeja apmeklētājam būs iespēja paviesoties “Neputna” darbistabā, kas atradīsies muzeja 3. stāvā.

 

Izdevniecība “Neputns” dibināta 1997. gada oktobrī, lai īstenotu sākotnējo ieceri  – vizuālo mākslu žurnālu “Studija”. Šobrīd “Neputns” ir viena no pieredzes un tradīciju bagātākajām Latvijas izdevniecībām attēlu izdevumu jomā. 20 darbības gadu laikā „Neputna” paspārnē iznākušas vairāk nekā 300 grāmatas par mākslu, arhitektūru, kultūras mantojumu, kino, fotogrāfiju, mūziku, kā arī ievērojams skaits dzejas un prozas izdevumi.

 

 

Līdzīgas ziņas