Elizabete Čedvika “Rudens tronis”

Elizabete Čedvika
Rudens tronis

Tulkojusi Liene Akmens, Artūra Zariņa vāka dizains, 480 lpp.

 

Akvitānijas Eleonora – ietekmīgākā sieviete viduslaiku vēsturē

 

Noslēdzošais romāns par daiļo Akvitānijas Eleonoru, viņas mīlestību un galma iznīcinošajām kaislībām. Skandāli, spēcīgu raksturu sadursme, nodevība ģimenē, mīlestība, varas spēles.

 

Šis ir stāsts par drosmīgu, garā stipru  un ļoti sievišķīgu karalieni, kurai nebija svešas cilvēciskas ciešanas, kvēla mīlestība, mātes maigums un atriebes kvēle.

  1. gads Anglijā. Karalis Henrijs II ir ieslodzījis savu sievu Akvitānijas Eleonoru, bet viņa neļaujas iebiedēšanai. Eleonora atsakās pakļauties pat pēc tam, kad viņai tiek atņemta iespēja tikties ar bērniem un pirmdzimtības tiesības. Eleonora sakopo drosmi un gara spēku, lai ziemā šķērsotu Alpus un atvestu Ričardam līgavu, bet citkārt ceļo pāri visai viduslaiku Eiropai, lai izpirktu iemīļoto dēlu no gūsta. Viņa izrādīs savu nelokāmību, lai samierinātu kareivīgos dēlus un meitām atrastu piemērotu vietu ietekmīgākajos galmos.

Īstu brīvību Eleonora iegūst tikai pēc Henrija nāves. Viņa kļūst par Anglijas karalieni atraitni.

 

Diemžēl bīstami saasinās Henrija ierosinātā dēlu sāncensība un cīņa par varu un zemi…

Cīņā par troni ir labi visi līdzekļi, jo visi ir figūras šaha spēlē. Svarīgākais ir tas, kas esi tu – spēlētājs vai bandinieks.

 

Elizabete Čedvika sarakstījusi vairāk nekā 20 vēsturiskus romānus, tie ir izdoti 18 valodās un guvuši starptautisku atzinību. Vēsturisko romānu biedrība atzinusi E. Čedviku par Lielbritānijas izcilāko vēsturiskās daiļliteratūras rakstnieci. Latvijā ir izdots autores romāns Vasaras karaliene un Ziemas kronis.

 

Autore, kura lieliski atdzīvina vēsturi!

The Times

 

Vēsturiskie tēli atdzīvojas zem Elizabetes Čedvikas spalvas. Karaliskās ģimenes dzīve pārsteidz savā daudzveidībā. Romāns ir veids, kā aizraujoši apgūt vēsturi.

RT Book Review

 

Izcila daiļliteratūras autore, kas raksta par viduslaikiem.

Historical Novel Review

 

Fascinējoši un smeldzīgi.

Daily Mail
Bagātīgi un pārliecinoši!

Candis

Smalki izpētīts laikmets un ticami aprakstīts

Choice

Līdzīgas ziņas