Apgādā “Jumava” iznākusi Veltas Strazdiņas grāmata par politiķi Pēteri Sēju “Pēteris Sēja Mūžs Latvijai”

Apgādā “Jumava” iznākusi Veltas Strazdiņas grāmata par Pēteri Sēju “Pēteris Sēja. Mūžs Latvijai”.  Pēteris Sēja (1880–1940) bijis  latviešu skolotājs un politiķis, vēlāk  diplomāts,  kas kopš 1921. gada pārstāvēja Latviju dažādās Eiropas valstīs. 1915. gadā viņš bija viens no Latviešu komitejas Šveicē dalībniekiem ar Raini kā priekšsēdētāju. Strādājis pie Latvijas pašnoteikšanās prasību formulēšanas, sadarbojies ar Latvijas delegāciju Versaļas miera konferencē.

“Vēl viena apgāda “Jumava” aizraujoša grāmata par kādu izcilu latvieti, kas dzīvē gājis, patiesībā pat lauzis savu ceļu. Skarbs laikmets, skarbi cilvēki. Pamatīgs, avotos balstīts pētījums, kas ļauj izprast dažādās personības un to laikmetu, kurā tās dzīvojušas, darbojušās… Būtiski un aizraujošā, personificētā veidā paplašina mūsu redzesloku, kā arī ļauj izzināt dažādas nianses, it īpaši tās, kas saistās ar “smalko” diplomātiju, kas galu galā ir par attiecībām starp cilvēkiem. Interesants avots arī, kā atklāt un uzzināt par mūsu nelielo diplomātisko misiju iekšējo ikdienu, savstarpējām attiecībām.

Aizrautīgs dzīvesstāsts, aizrautīga lasīšana, kas ļauj uzzināt daudz jauna par mums pašiem, mūsu tautu, mūsu zemi, mūsu ideāliem un centieniem, centieniem pēc taisnīguma un brīvības.”

Kārlis Eihenbaums, Latvijas vēstnieks Kanādā

Pētera Sējas idejiskais iedvesmotājs Rainis ir rakstījis: “Bez pagātnes nav nākotnes.”

Tāpēc ir brīnišķīgi apzināties, ka tepat ap mums ir vēstures elpa, spilgti cilvēki un mainīgi latviešu likteņi. Tas iedvesmo radīt, strādāt un palikt par vēstures nākotni. Par nākotni, kuru jaunā novada paaudze lasīs vēstures rakstos, novadnieku atmiņu albumos vai sarakstītajās grāmatās. Pēteris Sēja skolojis mūs… mūs — latviešus, novadniekus, senčus. Linda Zaķe, Ķekavas novada pašvaldība

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.

Līdzīgas ziņas