Apgāds “Jumava” laidis klajā jau septīto “Latvijas leģendu” grāmatu

Apgāds “Jumava” patriotisma mēneša ietvaros laidis klajā jau septīto “Latvijas leģendu” grāmatu.  Idejas autors Andrejs Ēķis, sastādītāji Pāvils Raudonis un Juris Visockis.

Gatavojoties mūsu valsts simtajai gadadienai, apgāds “Jumava” nolēmis Latvijas jaunajai paaudzei — latviešu tradīciju pārmantotājiem — pastāstīt par 100 leģendārām Latvijas personībām un notikumiem. Par grāmatu tās idejas autors Andrejs Ēķis saka: “Personības veido vēsturi. Tāpēc mums jāzina savas Latvijas leģendas. Tās rūpīgi jāpieraksta un jāliek grāmatās, lai nebūtu neviena Latvijā dzīvojoša cilvēka, kas Latvijas leģendas nezinātu. Tad Latvija būs mūžīga.”

Septītajās “Latvijas leģendās” apkopoti stāsti  par Melāniju Vanagu, Oļģertu Kroderu, bokseri Mairi Briedi, Likteņdārzu, Daugavpils grupu “Elpa”, kā arī leģendāro programmu “Mikrofons”. Šo stāstu autori ir Anna Rancāne, Valdis Rūmnieks, Evita Sniedze, Imants Liepiņš, Lia Guļevska, Vilis Vītols, Lelde Lietaviete un citi.

Sagaidīsim Latvijas 100gadi  ar jaunāko “Latvijas leģendu” grāmatu.

Grāmatas prezentācija paredzēta 9. novembrī RīgaTV 24 tiešraidē plkst.15:30. Tie, kas nebūs pie TV ekrāniem 9. novembrī, laipni aicināti pie TV 24 ekrāniem 11. novembrī sākot no plkst.17:00, kad skatītājiem par “Latvijas leģendu” ideju un savu izpratni par patriotismu vēstīs autori un sabiedrībā pazīstami ļaudis.

“Latvijas leģendu” septīto grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās.

 

Līdzīgas ziņas