JAUNIEŠU ROMĀNU SĒRIJA – FENOMENS

Amerikāņu rakstnieces Annas Todas jauniešu romānu sērija AFTER nenoliedzami ir fenomens – turklāt ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Šis fenomens aizsākās ar literāro platformu wattpad, kurā jaunā autore ar pseidonīmu IMAGINATOR1D pirms vairākiem gadiem sāka rakstīt kādas koledžas studentes un mežonīga, neizprotama puiša erotisko mīlas stāstu. Pirmajās divās dienās to bija izlasījuši vairāk nekā miljons lasītāju. Viena no wattpad komandas līderēm Ešlija Gārdnere atzīst: “Neko tamlīdzīgu wattpad mēs vēl nebijām pieredzējuši. Fanu miljoni jau pirmajās publicēšanas dienās!” Pirmajiem panākumiem sekoja citi – grāmatu publicēšana fiziskā formātā, tulkojumi daudzās pasaules valodās un jūsmīga fanu atsaucība katram nākamajam turpinājumam. Arī Latvijā katrs romāns uzreiz pēc izdošanas nekavējoties nokļuva pārdotāko grāmatu sarakstu virsotnēs, un lasītāji aktīvi interesējās par turpinājumiem. Tagad klajā laists sērijas ceturtais romāns “AFTER. Laimīgi mūžu mūžos”, kurā Tesas un Hārdina stāsts beidzot ir izstāstīts līdz galam.

Sēriju AFTER bieži salīdzina ar E. L. Džeimsas “Greja piecdesmit nokrāsām”. Jāatzīst – ne velti, jo romānos netrūkst erotikas un detalizētu seksa ainu, tomēr šo grāmatu burvība un suģestija slēpjas kur citur. Tie ir divi nepārspējami pievilcīgi tēli – Tesa un Hārdins – , tā ir pastāvīga briesmu sajūta, tās ir daudziem kopīgās alkas atrast savu cilvēku un mīlēt viņu tā, kā nekad neviens šajā pasaulē vēl nav mīlējis. Tesa ir labā, kārtīgā, “pareizā” meitene, visu vecāku sapnis, Hārdins – sliktais, “nepareizais” puisis, kuru visur pavada nepatikšanas un pat briesmas. Bet, protams, ne vienmēr viss ir tā, kā izskatās. Četrās sērijas grāmatās lasītājs iepazīst ne tikai Tesas un Hārdina vētraino attiecību stāstu,  bet arī abu jauniešu izaugsmi, ko pavada dramatiski sižeta pavērsieni. Tesa iepazīst dzīvi un mācās veidot attiecības ar sarežģītu, grūti izprotamu jaunu vīrieti, taču vienlaikus arī mācās apjaust savu tumšo pusi. Hārdinam Tesa sākumā ir glābšanas riņķis no savas būtības, taču vēlāk, iemācījies savaldīt savus dēmonus, puisis atskārš, ka ar dzīves izaicinājumiem var tikt galā arī pats. Un nu, sērijas pēdējā grāmatā, Tesu un Hārdinu gaida jauns sākums… tikai kāds?

Apgādā “Zvaigzne ABC” 2018. gadā laidīs klajā arī Annas Todas grāmatu BEFORE (“PIRMS”), kurā attēloti sērijas pirmās grāmatas notikumi no Hārdina skatpunkta, kā arī atklāti intriģējoši noslēpumi par citiem romāna tēliem – piemēram, kaitinošo Molliju.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas “AFTER” sērijas romānus tulkojušas Daina Grūbe un Ieva Elsberga.

Līdzīgas ziņas