Maikls Konelijs “Liesmojošā istaba”

NEW YORK TIMES BESTSELLERS

Maikls Konelijs

Liesmojošā istaba

No angļu valodas tulkojusi Diāna Breita, Artura Zariņa vāka dizains, 432 lpp.

 

Amerikas visu laiku labākais kriminālromānu autors.

Washington Post

 

Losandželosas policija ne pārāk bieži sastopas ar gadījumiem, kad upuris nomirst desmit gadus pēc nozieguma izdarīšanas pret viņu. Boss saņem izmeklējamo lietu, kad līķis vēl nav atdzisis, savukārt citu pavedienu tikpat kā nav. Pat tādam veterānam kā viņam lieta šķitīs sarežģīta…

Upura mugurkaulā iestrēgusī lode atklāj citu – plašāku, dziļāku un daudz baisāku stāstu… Izmeklēšana iegūst jaunu pavērsienu. Nu Bosam un viņa jaunajai pāriniecei Soto ir pienākums atklāt slepkavību, kas izrādās arī politiski sensitīva. Viņiem jāizlemj, vai ir vērts riskēt, lai atklātu patiesību. Varbūt ir drošāk, ja daži noslēpumi paliek nezināmi?

 

 

Maikla Konelija daiļrade ir augstākais baudījums intelektuālā detektīva gardēžiem. Šķietami nesaistīti izmeklēšanas pavedieni savijas blīvā noziegumu tīklā, caur kura acīm uz pasauli raugās tumšāko cilvēcisko dziņu plosītie.

 

Latvijā Maikls Konelijs ir visu laiku populārākais kriminālromānu autors, kura darbi pazūd no veikalu plauktiem ļoti īsā laikā. Slavenākie Latvijā izdotie romāni ir Advokāts, Putnubiedēklis un Piektais liecinieks.

 

Konelijs vij stāstu meistarīgi kā allaž, noturot neatslābstošu spriedzi.

DAILY EXPRESS

Konelijs nav zaudējis asumu. Vēl arvien viņš tur savus lasītājus uz grauda un neļauj tiem atkāpties ne soli…

DAILY MAIL

 

Losandželosa vienmēr ir tepat līdzās un tik tālu… Skumja melodija ar nenoliedzamu cerību pamata motīvā padara šo romānu par burvīgu gulbja dziesmu.

EVENING STANDARD

 

 

 

 

 

 

 

 

Līdzīgas ziņas