LRS literatūras laikraksta „konTEKSTS” 2018. gada Nr. 3 (12) marta numurs

LRS literatūras laikraksta „konTEKSTS”

  1. gada Nr. 3 (12) marta numurs

Šogad pavasarī tiks izdota pēdējā (pēc skaita, nevis numerācijas) sērijas „MĒS. Latvija, XX gadsimts” grāmata – Andra Akmentiņa romāns „Skolotāji”. Par to un vēl daudz ko citu Gunta Bereļa intervijā ar Andri Akmentiņu.

Dzejas atvērumā jaunākie dzejoļi no Jāņa Tomaša radošā pūra, kā arī publicēta debija dzejā – Sandras Martas Grudules teksti. Prozas sadaļā turpinām ieskatu decembrī izskanējušajos Prozas lasījumos – Ilzes Janosnes stāsts „Tārpiņa Konstantīna mācību gadi”. Savukārt Silvija Ģibiete „konTEKSTAM” tulkojusi vācu jaunās autores Karenas Kēleres garstāsta „Ģimeņu portreti” fragmentus.

Rubrikas „Saruna par tekstu” tēma marta numurā ir 2017. gada oriģinālproza. Pārdomās par pagājušā gada latviešu prozu dalās Sandra Ratniece, Guntis Berelis un Ilze Jansone.

Jau ierasts, ka „konTEKSTA” pēdējā lappusē ievietotas divas rubrikas. Pauls Bankovskis viesojas tulkotājas Ievas Lešinskas-Geiberes darbistabā, savukārt juristes Ingas Jākobsones viedokli par lasīšanu un grāmatām varam uzzināt Laimdotas Ločemeles sagatavotajā intervijā rubrikā „ES lasu”.

Kā vienmēr, laikraksta lappusēs ievietota gan eseja (Aivars Eipurs „Kamēr burti nav vainīgi”), gan citi literatūrvidei saistoši informatīvi materiāli, gan dažāda apjoma recenzijas par grāmatām.

LRS laikraksta „konTEKSTS” Nr. 3 (12) – 2018. gada marta numurs – nopērkams visos lielākajos grāmatnīcu tīklos. Cena: 2.00 EUR. Abonēšanā „Latvijas Pastā” laikraksta numurs pieejams par 1.50 EUR. Abonēšanas indekss vēl joprojām ir 2151.

Laikraksta izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Laikraksta sadarbības partneri: veikalu tīkli „Jānis Roze”, „Zvaigzne ABC”, „Jumava”, „Globuss” un „Latvijas Grāmata”, „Valters un Rapa”, „NicePlace”, galerija „Istaba”, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Informatīvi atbalsta „Radio NABA” un „Ubi Sunt”.

Līdzīgas ziņas