Aicina uz Latvijas Literatūras gada balvas nominantu prozas lasījumiem

Piektdien, 20. aprīlī, NicePlace Telpā Kr. Barona ielā 21a plkst. 18.00 norisināsies Latvijas nozīmīgākā ikgadējā notikuma literatūras nozarē Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) prozas lasījumi.
Savus darbus lasīs šī gada nominanti Inga Ābele (“Duna”), Kristīne Ulberga (“Tur”), Andra Manfelde (“Virsnieku sievas”) un Rihards Bargais (“Plikie rukši”).
Ar nominācijā “Labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā” izvirzītā Dena Dimiņa tulkotā islandiešu autora Sjouna romāna „Skugabaldrs/ Ēnu lapsa” fragmentiem lasītājus iepazīstinās izdevniecības Apgāds Mansards pārstāvis.
Tāpat lasījumā piedalīsies abas šā gada LALIGABAs speciālbalvu par izcilu ieguldījumu literatūrpētniecībā ieguvējas – Gundega Grīnuma (monogrāfija „Viņpus Alpiem. Rainis un Aspazija Kastaņolā. Jaunatklāti tuvplāni”) un Māra Grudule (monogrāfija „Latviešu dzejas sākotne 16. un 17. gadsimtā kultūrvēsturiskos kontekstos”
Ieeja bez maksas.
LALIGABA ekspertu komisijā šogad strādāja literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, LNB Bērnu literatūras centra un lasīšanas veicināšanas programmu vadītāja Silvija Tretjakova, rakstnieks Osvalds Zebris un dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.
Plašāka informācija par visiem šī gada LALIGABA nominantiem un viņu darbiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm pieejama vietnē www.laligaba.lv, LALIGABAs Facebook un Twitter sociālo tīklu kontos.
Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija un “Baltic International Bank”
Par balvas norisi kopīgi rūpējas un to organizē: Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.
Partneri: grāmatnīcu tīkls „Jānis Roze”, grāmatnīcu tīkls „Zvaigzne ABC”, “Zikurāts”.

Līdzīgas ziņas