Teātra tekstu konkurss SĪPOLS 2018

Dramaturģijas veicināšanas biedrība DARBNĪCAS sadarbībā ar starptautiskās profesionālo bērnu un jauniešu teātru apvienības ASSITEJ Latvijas nodaļu izsludina bērnu auditorijai domātas dramaturģijas konkursu SĪPOLS 2018.

Konkursa mērķis – radīt dramaturģisku materiālu teātra izrādēm 2 – 5 gadus veciem skatītājiem. Priekšroka tiks dota viencēlieniem, kā arī darbībai, kas norit mūsdienu vidē. Netiks pieņemti literāru darbu dramatizējumi.

Konkursa galvenā balva – teksta tulkojums angliski un brauciens uz Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bērnu un jauniešu teātra festivālu Kristiansandā (Norvēģijā) 2019. gada septembrī, kur noritēs dramaturģijas seminārs-darbnīca. Tā būs ne vien iespēja uzlabot savu tekstu, bet arī laist to apritē arī ārpus Latvijas.

Konkursa teksti iesūtami līdz š. g. 20. decembrim uz epastu 11@darbnicas.lv Tekstus vērtēs profesionāla DARBNĪCU un ASSITEJ Latvijas nodaļas izveidota žūrija.

Konkurss SĪPOLS notiek otro reizi – 2016. gadā tajā uzvarēja Sandija Kalniņa un Oskars Polmanis.

Sīpola zīme uzrāda vēlamo tekstu raksturu – asums, vitalitāte, asaras caur smiekliem, vienkāršums, nezaudējot daudzslāņainību.

Līdzīgas ziņas