Notiks Latvijas Literatūras gada balvas prozas lasījumi

2019. gada 18. aprīlī plkst.18 NicePlace Telpā – Rīgā, Barona ielā 21a, notiks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) prozas lasījumi. Lasījumos piedalīsies labāko 2018. gadā publicēto prozas grāmatu autori – Māra Zālīte, Inga Žolude un Andra Manfelde, tulkotāji –Māra Poļakova, Gita Grīnberga, Dace Meiere, kā arī debitants – Haralds Matulis. Ar īpašu performanci pasākuma noslēgumā uzstāsies igauņu eposa „Kalevdēls” latviskotājs Guntars Godiņš. Pasākumu vadīs rakstnieks, aktieris un režisors – Svens Kuzmins. Ieeja – bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais notikums literatūras nozarē, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem autoriem, kuru darbi gada laikā publicēti. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Balvas ieguvējs katrā nominācijā tiks paziņots un apbalvots noslēguma ceremonijā 2019. gada 25.aprīlī plkst.18 Sūkņu stacijā. Uzvarētāji saņems naudas balvu un simbolisko LALIGABAS lampu, ko veidojusi dizaina studija „MĀJO”, izceļot ideju par grāmatu kā gaismas simbolu.

Par balvas norisi kopīgi rūpējas un organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Balvu atbalsta: Kultūras ministrija, Baltic International Bank un Photo Space Riga.

Sadarbojas: grāmatnīcu tīkls „Jānis Roze”, grāmatnīcu tīkls „Zvaigzne ABC”, dizaina studija „Mājo”, „Nice Place TELPA”, Raiņa un Aspazijas māja un Sūkņu stacija.

Informē: www.laligaba.lv, „Delfi”, „Satori”, „Kultūrzīmes”, „Kultūras Diena un Izklaide”, „IR”, „Domuzīme”, „Konteksts”, „Punctum”, Latvijas Radio un Latvijas Televīzija.

Līdzīgas ziņas