Izdevniecība “Neputns” izdod Annas Auziņas dzejoļu krājumu “Annas pūra govs”

“Annas pūra govs” ir Annas Auziņas ceturtais dzejoļu krājums, kurā apkopoti un sakārtoti beidzamo sešu gadu laikā tapušie dzejoļi. Krājuma redaktors ir Kārlis Vērdiņš, savukārt dizainu veidojis mākslinieks Armands Zelčs.

 

“Krājumā “Annas pūra govs” risinātas vairākas klasiskas dzejas tēmas – indivīda attiecības ar Dievu; iekšējā brīvība, prieks, neprāts, izmisums un samierināšanās; dzīves cikls un nāve; dzimtas un tautas vēsture kā mantojums. Krājumā iekļauta arī konceptuāla poēma “Identitāte”, kas izjauktā secībā parāda kādas ģimenes vēsturi, aktualizējot būtiskus 20. gs. notikumus un demonstrējot laikmetam raksturīgas valodas struktūras. Arī vairākos citos dzejoļos esmu strādājusi ar valodu, variējot tradīciju un priekšstatus par to, kas ir laba dzeja,” tā Anna Auziņa.

Anna Auziņa dzeju publicē kopš 1991. gada. Klajā nākuši krājumi “Atšķirtie dārzi” (1995), “Slēpotāji bučojas sniegā” (2001), “Es izskatījos laimīga” (2010) un “Annas pūra govs” (2017). Par krājumu “Es izskatījos laimīga” dzejniece saņēmusi žurnāla “Latvju Teksti” dzejas dienu balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, krājums tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai. Annas Auziņas dzeja tulkota vairākās, tā iekļauta antoloģijās Six Latvian Poets (Arc Publications, 2011), A Baltic Anthology Book 1: Contemporary Latvian Poetry (UNO Press, 2013).

Redaktors: Kārlis Vērdiņš

Dizains: Armands Zelčs

Krājuma apjoms: 72 lpp.

Cena “Neputna” galerijā: 5 EUR

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Ventspils Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, AKKA/LAA

Grāmatu var iegādāties “Neputna” galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv.

Līdzīgas ziņas