Notiks Latvijas Literatūras gada balvas dzejas lasījumi

2019. gada 9. aprīlī plkst.18 Raiņa un Aspazijas mājā – Rīgā, Baznīcas ielā 30 – notiks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) dzejas lasījumi. Lasījumos piedalīsies spilgtāko 2018. gadā publicēto dzejas grāmatu autori – Inga Gaile, Gunta Šnipke, Liāna Langa, Arvis Viguls, mūsdienu lībiešu dzejas pārstāvji, speciālbalvas ieguvēji – Baiba Damberga, Valts Ernštreits un Ķempju Kārlis, kā arī debitants dzejā – Dainis Deigelis. Pasākumu vadīs dzejniece Inga Pizāne. Ieeja pasākumā bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kas gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Latvijas Literatūras gada balvas tiks pasniegtas 2019. gada 25. aprīlī plkst. 18 Sūkņu stacijā, Rīgā, Maskavas ielā 196. Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LALIGABAS lampu, ko veidojusi dizaina studija „MĀJO”, izceļot ideju par grāmatu kā gaismas simbolu.

Par balvas norisi kopīgi rūpējas un organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Balvu atbalsta: Kultūras ministrija, Baltic International Bank un Photo Space Riga.

Sadarbojas: grāmatnīcu tīkls „Jānis Roze”, grāmatnīcu tīkls „Zvaigzne ABC”, dizaina studija „Mājo”, „Nice Place TELPA”, Raiņa un Aspazijas māja un Sūkņu stacija.

Informē: www.laligaba.lv, „Delfi”, „Satori”, „Kultūrzīmes”, „Kultūras Diena un Izklaide”, „IR”, „Domuzīme”, „Konteksts”, „Punctum”, Latvijas Radio un Latvijas Televīzija.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024