Apgāds „Mansards” Latvijas Grāmatu izstādē 2016

Kipsala_FB (1)

Daugavpils_teatris_vaks-M     Runca-vakarinas-vaks2.cdr
25.02.2016.

Apgāds „Mansards” Latvijas Grāmatu izstādē 2016

LATVIJAS GRĀMATU IZSTĀDE 2016 šogad notiks no 26. līdz 28. februārim izstāžu centrā „Ķīpsala”, un tajā esam ieplānojuši vairākus notikumus ar mērķi sniegt saviem lasītājiem iespēju iepazīties ar mūsu jaunākajiem izdevumiem, kā arī piedāvājumiem, kas gada nogalē jau iepriecinājuši vairākus simtus lasītāju.
Triju dienu laikā, izstādes apmeklētājiem atgādināsim par populāro pasākumu #pagrabs, kas tika organizēts 2015. gada nogalē grāmatu un kultūrpreču mājā „Nice Place Mansards”, – „Mansarda” grāmatu izlasi, kas daudziem lika stāvēt rindā un ir papildinājusi lasītāju grāmatu plauktus.
Svētdien, 28. februārī kultūras programmā plkst. 11.00–11.45 tikšanās ar Silviju Geikinu un aktieriem par monogrāfiju “Daugavpils teātris”. Tikšanos vadīs teātra zinātnieks Jānis Siliņš, piedalīsies grāmatas autore Silvija Geikina, aktrise un režisore Indra Roga, aktieri Ivars Brakovskis un Dainis Bērziņš. Daugavpils teātris – vienīgais profesionālais teātris Latvijas austrumu reģionā – aizvada savu 29. sezonu un par vienu no galvenajiem notikumiem šosezon uzskata teātra kritiķes, mākslas zinātnieces Silvijas Geikinas grāmatas „Daugavpils teātris” iznākšanu. No Latvijas teātriem vienīgi par Daugavpils teātra vēsturi līdz šim nebija uzrakstīts plašāks pētījums. Te Eiropas līmenī trupu cēlis Pēteris Krilovs, uz izrādēm braukusi „visa Rīga”; tagad šī teātra zvaigznes spēlē Jaunajā Rīgas teātrī un citur. Daugavpils teātra skatuve un vēsture var lepoties ar izciliem režisoriem un aktieriem, sākot ar Otīliju Mucenieci, kura savulaik strādājusi kopā ar Raini, turpinot ar Sergeju Rodlovu, kas pēc Sibīrijas atgriezies un spoži uzvedis Šekspīra darbus, un beidzot ar Annu Eižveriņu un jau pieminēto Pēteri Krilovu. Grāmatu papildina fotoattēli un plašs personu rādītājs.
Svētdien, 28. februārī Bērnu kultūras programmā plkst. 14.00–14.45 Tikšanās ar bērnu grāmatas “Runča vakariņas” autoriem – Rutu Svažu un Dāvi Ozolu. Lai bērniem būtu radošs gars, parūpēsies pats Dāvis – jaunajiem lasītājiem būs iespēja iepazīt Dāvja zīmētos tēlus, izkrāsojot aplikācijas un darbojoties ar tām. Bet pieaugušie tikmēr uzzinās, kā top stāsti bērniem un kāda būs nākamā grāmata, ko veido abi autori. Aicināsim arī kādu drosmīgu ģimeni publiski nolasīt “Runča vakariņas”, balvā saņemot dāvanas.
Kā vienmēr, vēloties sniegt savam lasītājam labāko un vēl vairāk, būs daži pārsteigumi tiem, kuri iegādāsies atsevišķu izdevumu pirmos eksemplārus. Grāmatu plauktos varēs atrast titulētās, godalgotās un nominētās grāmatas, taču visas apgāda izdotās grāmatas stendā nevarēs atrast, tādēļ, vēlamies aicināt grāmatu izstādes apmeklētājus pēc īpašiem izdevumiem vaicāt mums sociālajos portālos vai e-pastā info@apgadsmansards.lv, un mēs parūpēsimies, lai jūs tos varētu iegūt savā īpašumā, apmeklējot izstādi.

Gaidīsim grāmatu svētkos apgāda „Mansards” stendā!

SIA “Apgāds Mansards”
Kr. Barona 21a, Rīga, LV-1011, Latvija
tālr.: 26577695
info@apgadsmansards.lv
www.apgadsmansards.lv

Līdzīgas ziņas