Nosauks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) mūža balvas ieguvēju, nominantus un speciālbalvas ieguvēju

Nosauks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) mūža balvas ieguvēju,
nominantus un speciālbalvas ieguvēju

2016. gada 21. martā plkst. 13.00 aicinām uz preses konferenci Latvijas Rakstnieku savienībā – Rīgā, Lāčplēša ielā 48/50-12 (otrais stāvs, durvju kods 12).

Preses konferencē LALIGABA ekspertu komisija nosauks un suminās šā gada mūža balvas ieguvēju Latvijas rakstniecībā, aicinot ikvienu interesentu satikt un sveikt laureātu preses konferences laikā.

Ekspertu komisija paziņos arī 2015. gadā izdotos literāri augstvērtīgākos darbus Latvijas rakstniecībā piecās nominācijās:
 labākais dzejas krājums,
 labākais prozas darbs,
 labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem,
 labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā,
 spilgtākā debija.
Šogad ekspertu komisija piešķīrusi arī speciālbalvu par nozīmīgu ieguldījumu pasaules kultūrtekstu latviskošanā.

Mūža balvas ieguvējs un speciālbalvas ieguvējs tiks sumināts un apbalvots Latvijas Literatūras gada balvas ceremonijā 2016. gada 21. aprīlī plkst. 18.00 Spīķeru koncertzālē.

Balvas ieguvējs katrā no nominācijām tiks izvēlēts LALIGABA ekspertu komisijas aizklātā balsojumā aprīlī un paziņots un apbalvots Latvijas Literatūras gada balvas ceremonijā. Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LALIGABAs lampu, kuras idejas autors ir dizaina studija „MĀJO”. Balvas veidola koncepcijas pamatā ir grāmata kā gaismas simbols, tādējādi atklājot literāri augstvērtīgu darbu spēju izgaismot domāšanu, emocijas un sapratni. Balva kā augstākā atzinība par ieguldījumu Latvijas literatūrā reizē kalpo arī kā funkcionāls interjera priekšmets Latvijas literātu mājvietās, gadu gaitā iedzīvinot simbolisku Latvijas literatūras gaismas lauku.

Sīkākas ziņas par nominantiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm laikā no 21. marta būs pieejamas mājas lapā www.laligaba.lv, Latvijas Rakstnieku savienības mājas lapā www.rakstnieciba.lv, interneta žurnālā www.satori.lv un ziņu portālā www.delfi.lv. LALIGABAi nominētās grāmatas būs pieejamas un iegādājamas grāmatu un kultūrpreču mājā Nice Place Mansards, Jāņa Rozes grāmatnīcu tīklā un citās grāmatnīcās.

Lai dotu iespēju plašākai publikai iepazīt LALIGABA balvai nominētos autorus un viņu darbus, 8. aprīlī plkst. 18.00 Kaņepes kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15 notiks LALIGABA prozas lasījumi, savukārt LALIGABA dzejas lasījumi notiks 16. aprīlī plkst. 18.00 koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga” Rīgā, Krāsotāju ielā 12. Visi pasākumi pieejami ikvienam interesentam bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2015. gada literāro veikumu izvērtēja literatūrkritiķe Anda Baklāne, rakstnieks Arvis Kolmanis, filozofs un publicists Ilmārs Šlāpins, literatūrzinātniece Austra Gaigala, dzejnieks Aivars Eipurs, kultūras žurnāliste un literāro projektu vadītāja Liega Piešiņa, literatūras un latviešu valodas skolotāja, literatūrzinātniece Lita Silova, literatūrzinātniece Sandra Ratniece un dzejnieks Artis Ostups.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.
Balvu atbalsta: Kultūras ministrija un Baltic International Bank
Sadarbības partneri: dizaina studija Mājo, Ascendum un grāmatnīcu tīkls „Jānis Roze”
Informē: www.laligaba.lv, www.rakstnieciba.lv, www.satori.lv, www.delfi.lv, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, Latvijas Radio Klasika, KDi, Kultūrzīmes, IR.
Organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība
Sīkākas uzziņas:
Andra Konste
Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja
andra.konste@ventspilshouse.lv, tālr. 29207353

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024