Agijas dienā – mākslinieces Agijas Stakas izstāde!

Agijas dienā – mākslinieces Agijas Stakas izstāde!

Šodien, 29. martā pulksten 16.00 Zvaigznes grāmatnīcā K. Valdemāra ielā 6 atklāsim mākslinieces Agijas Stakas izstādi “Agijas tēlu pasaule Apgāda Zvaigzne ABC grāmatās”. Tajā atlasītas ilustrācijas no pēdējos gados iznākušajām grāmatām, tāpēc izstādi zināmā mērā var uzskatīt par Agijas Stakas daiļrades pārskatu. Aplūkojamas arī grāmatas ar mākslinieces ilustrācijām.

Savā daiļradē Agija Staka ir saglabājusi spēju bērnišķīgi brīnīties un priecāties. Tas spilgti atspoguļojas mākslinieces radītajos sirsnīgajos un nebēdnīgajos tēlos. Viņas zīmējumos vabolītes, sēdēdamas uz biškrēsliņiem dzer tēju, kaķis bezbēdīgi šūpojas šūpolēs, mākoņi skrien kā baltas aitiņas. Un kurš gan nav jūsmojis par Agijas zīmētajām viltniecēm lapsiņām, burvīgajiem zaķiem, ežuļiem un lāča bērniem! Pat mākslinieces zīmētie velni ir aizkustinoši labsirdīgi un rātni. Katra mākslinieces ilustrētā grāmata izstaro pozitīvismu un dzīvesprieku.

Agijas Stakas jaunākais darbs, krāsojamā grāmata “Nomoda sapņi”, īpaši zīmēts pieaugušajiem. Grāmata pārsteidz viņas ilustrāciju cienītājus, jo māksliniece te atklājas ar pavisam citādu stilu – tajā apvienota izsmalcināta līnija, bagāts ornamentāls raksts un veikls grafisks zīmējums.

Māksliniece Agija Staka ar Mākslas bakalaura grādu ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina grafikas nodaļu un ieguvusi maģistra grādu, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Kopš 2004. gada māksliniece sagatavojusi 9 personālizstādes, regulāri tiekas ar lasītājiem un vada radošās darbnīcas daudzās Latvijas pilsētās.

Grāmatu māksliniece Agija Staka ir ilustrējusi vairāk nekā 100 Apgādā Zvaigzne ABC izdoto grāmatu. Viņas ilustrācijas iepriecina latviešu bērnus jau vairāk nekā 20 gadu garumā.

Izstāde būs aplūkojama līdz aprīļa beigām.

Līdzīgas ziņas