Stāsti par mākslas vēsturi NO ALU ZĪMĒJUMIEM LĪDZ MODERNĀM INSTALĀCIJĀM

makslas-vesture

“Jāņa Rozes apgādā” iznākusi grāmata “Stāsti par mākslas vēsturi. NO ALU ZĪMĒJUMIEM LĪDZ MODERNĀM INSTALĀCIJĀM ”.

Dosimies aizraujošā ceļojumā, iepazīstot 40 000 gadus ilgo mākslas vēsturi un izcilus mākslas darbus.

Grāmatā aprakstīti slaveni mākslinieki, tostarp Ajs Veivejs, Vinsents van Gogs , Frīda Kalo, Anrī Matiss ,Mikelandželo , Džeksons Polloks, Leonardo da Vinči un daudzi citi.

Uzzini, kā dzīvoja un strādāja dažādu laikmetu mākslinieki, aplūko viņu meistardarbus šajā brīnišķīgi ilustrētajā stāstu krājumā.

MAIKLS BĒRDS ir rakstnieks, mākslas zinātnieks un radioraidījumu vadītājs. Viņš sarakstījis grāmatas MĀKSLA. 100 būtiskas idejas, Sentīvzas mākslinieki: laika un vietas biogrāfija, kā arī monogrāfijas par mūsdienu māksliniekiem Sandru Blovu, Braienu Vinteru un Linnu Čedviku un sastādījis bērnu dzejas antoloģiju Sienāzis smejas. Bērds ir daudzu publikāciju autors un iecienīts lektors. Pašlaik viņš ir Gudisona stipendiāts Britu bibliotēkā, kur pēta britu modernās mākslas mutvārdu vēsturi.

KEITA EVANSA 2006. gadā ar izcilību beigusi Falmūtas Mākslas koledžas maģistratūru un jau 10 gadus kā ilustratore sadarbojas ar izdevniecībām Harper Collins un Macmillan Books, preses izdevumiem National Geographic, Guardian, V&A Magazine un Londonas Transporta muzeju. Viņas darbu izstādes notikušas Bristolē, Bātā, Londonā un Stokholmā.

No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka

Grāmata ir pieejama visās Jāņa Rozes grāmatnīcās.

Līdzīgas ziņas