Iznācis aizraujošs piedzīvojumu stāsts jauniešiem “Ala”

Apgāds “Jumava” laidis klajā Māras Ozolas grāmatu “Ala” – aizraujošu piedzīvojumu stāstu jauniešiem.

Sprādziens… Tumsa… Neziņa… Kas notiek? Kur palikuši visi cilvēki?

Kad kādas lauku skolas 9. klases skolēni ar savu skolotāju dodas ekskursijā, viņi pat nenojaušs, ka notiks neparedzamais un visiem izdzīvojušajiem būs jāveido jaunā laikmeta sākums…

Māras Ozolas “Ala” ir kā apokaliptiski futūristisks vēstījums – kā būtu, ja būtu. Notikumi pēc šokējošā TĀ rit neiedomājami rāmi, lēni un savaldīgi, it kā viss būtu pa vecam, it kā no sirreālā sapņa varētu jebkurā brīdī pamosties un atgriezties realitātē. Realitātē, kurā vairs nav mehāniskā laika un glamūrīgi iespiestam kalendāram nav nekādas nozīmes, vien jāpielāgojas dabas ritumam un jāieklausās sirdsbalsī.
““Alas” kopienas devītklasnieki, savas viedās skolotājas Martas vadīti, mēģina izdzīvot, sadzīvot un pārdzīvot jaunos laikus. Vai viņi arī dzīvos? Un kā dzīvos? Tas ir jautājums lasītājam.
Grāmata ir adresēta pamatskolas vecāko klašu un vidusskolas audzēkņiem, kuri ar lielu aizrautību saskatīs ārzemju literatūras un kino šedevru iezīmes par Citādas pasaules tēmām, katastrofu un neziņu piedzīvojot nevis kādā mistiski nesasniedzamā vietā, bet gan tepat mūsu Latvijā.”

Linda Kukare-Aldersone, grāmatas “Piedzīvojumi Lielmežā” autore

 

 

Grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!

Līdzīgas ziņas