Olivjē Triks. Pēdējais lapzemietis – aizraujošs detektīvromāns

Nelielā Skandināvijas ziemeļu pilsētiņā Kautokeino Ziemeļbriežu policijas virsniekiem Ninai Nansenai un Klemetam Nango jāizmeklē vairāki noziegumi – vispirms no kultūras centra tiek nozagtas rituālās lapzemiešu šamaņu bungas. Drīz pēc tam tiek atrasts noslepkavots viens no vietējiem ziemeļbriežu audzētājiem. Abi izmeklētāji ir pārliecināti, ka noziegumi ir saistīti, taču vietējos iedzīvotājus nesajūsmina policistu jaukšanās gadu desmitiem ilgās tradīcijās un lietu kārtībā. Ziemeļu pasaulē taisnā tiesa tiek īstenota citiem paņēmieniem.

Vai Klemetam un Ninai izdosies noskaidrot, kāpēc 1939. gadā šamaņu bungas nonāca franču ceļotāja un pētnieka Emīla Pola Viktora rokās un kādus noslēpumus spēj pavēstīt to zīmējumi? Vai viņi sapratīs, kas saista ziemeļbriežu audzētāja slepkavību ar rūpīgi glabātiem vietējo noslēpumiem? Un kāda gan saistība ar to visu francūzim, kurš šķiet tik neiederīgs Kautokeino iedzīvotāju vidū, tomēr lieliski pārzina vietējo ģeoloģiju?

No franču valodas tulkojusi Inga Mackēviča.

 

Olivjē Triks ir franču rakstnieks, žurnālists un TV producents. Rakstniekam ir arī cieša saikne ar Latviju, jo viņš ir laikraksta “Le Monde” korespondents ziemeļu un Baltijas valstīs.

Rakstnieks ir laipni piekritis arī piedalīties “Ķīpsalas Grāmatu izstādē 2017” un apmeklēs Latviju no 25. līdz 28. februārim. Tā 26. februārī plkst. 12.00-13.00 Ķīpsalas Grāmatu izstādes ietvaros Kultūras stendā notiks saruna ar mūsdienu detektīvromānu rakstniekiem un žurnālistiem par tēmu “Mūsdienu detektīvromāns starp žurnālistiku un izdomu”, kurā piedalīsies arī franču rakstnieks un žurnālists Olivjē Triks, kā arī latviešu detektīvžanra rakstnieki Dace Judina un Monika Zīle. Sarunu vadīs “LA” kriminālziņu žurnālists Artis Drēziņš. Tulkos Zane Eniņa. Pēc sarunas būs iespējams saņemt rakstnieku autogrāfus izdevniecības “Lauku Avīze” grāmatu stendā.

Līdzīgas ziņas