Gribi fotografēt vietas? Izlasi šo!

Gribi fotografēt vietas? Izlasi šo!

Henries Karols

No angļu valodas tulkojusi Kristīne Simsone

 

Lasītāju iecienītākās sērijas “Gribi iemācīties fotografēt?Izlasi šo?” autora nākamā grāmata iepazīstina ar dažādu vietu – ainavu, pilsētvides, arhitektūras un interjeru – fotografēšanas pamatprincipiem.

Lai arī kāda būtu tava fotokamera, motivācija vai prasmju līmenis, šeit apkopotie praktiskie ieteikumi palīdzēs apgūt svarīgākos fotografēšanas paņēmienus, kas ilustrēti ar ievērojamu fotomākslinieku darbiem. Šī lakoniskā grāmata apbruņos ar nepieciešamajām zināšanām, lai tu meistarīgi varētu iemūžināt vietas, kuras tev nozīmē visvairāk.

Grāmatā iekļauta arī sadaļa TEHNISKA ATKĀPE. kur tiek izskaidrotas sīkāk fotogrāfa tiesības un pienākumi.

Šo tēmu skaidro  mediju tiesību pasniedzējs, zvērināts advokāts Ilmārs Punka.

Kā piemēram:

  • Kādi ir būtiskākie tiesiskie apsvērumi, fotografējot ēkas un vietas?
  • Kad man būtu jāsaņem rakstiska atļauja fotografēt?
  • Ja kadrā ir redzami cilvēki, vai būtu jāiegūst no viņiem rakstiska atļauja?

Tekstā izmantota arī grāmatas autora Henrija Kerola intervija ar mediju un intelektuālā īpašuma speciālistu Ouenu Ororku.

Henrijs Karols ir fotogrāfs, rakstnieks un runasvīrs. Viņš ir plaši pazīstamā dižpārdokļa “Gribi iemācīties fotografēt? Izlasi šo!” autors un viens no uzņēmuma frui.co.uk līdzdibinātājiem. Frui.co.uk ir viens no Lielbritānijas vadošajiem fotogrāfijas kursu, nometņu un aktivitāšu rīkotājiem. Karols ir ieguvis maģistra grādu fotogrāfijā Karaliskajā Mākslas koledžā, viņa fotogrāfijas ir tikušas iekļautas vairākās starptautiskās izstādēs un publikācijās (henrycarroll.co.uk).

Grāmata ir pieejama visās Jāņa Rozes grāmatnīcās.

mde

Līdzīgas ziņas