Deivids Morels “Nakts valdnieks”

Nakts valdnieks

Deivids Morels

No angļu valodas tulkojis Uldis Šēns, Artūra Zariņa vāka dizains, 432 lpp.

 

 

Labākais vēsturiskais trilleris 2017. gadā
Suspense Magazine

 

  1. gadā tika izveidots kas pārsteidzošs – pirmā dzelzceļa līnija, kas stiepās no Liverpūles līdz Mančestrai. Tās būvniecība bija tik dārga, ka daudzi finansisti uzskatīja to par izgāšanos. Tomēr dzelzceļš neatgriezeniski ietekmēja angļu sabiedrību. Laiks ceļā samazinājās no vienas dienas līdz nepilnai stundai. Ļaudis reiba no jauniegūtās brīvības. Taču dzelzceļš nesa arī jauna veida nāvi. Londonu satricināja nežēlīga slepkavība vilcienā – kāds kungs tika nogalināts cieši noslēgtā pirmās klases kupejā…

Kā atklāja slepkavību smalkās mākslas pārzinātājs de Kvinsijs, vēl bija paredzami daudzi jauni nāves gadījumi. Ilgi nebija jāgaida… Tomasam de Kvinsijam nu jāuzvar nāves bailes kā Viktorijas laikmeta sabiedrības sirdī, tā arī paša samocītajā dvēselē.

 

Trešais romāns par detektīva Tomasa de Kvinsija izmeklētāja gaitām. No pirmās daļas, kurā de Kvinsijs atklāj sērijveida slepkavu romānā Slepkavība kā smalkā māksla, un karalienes Viktorijas glābšanas romānā Nāves inspektors līdz šim darbam, kurā pašam de Kvinsijam ir izveidojusies opija lietotāja pieredze, tomēr ienaidnieks atkal izaicina uz cīņu, Deivida Morela varoņu piedzīvojumi ierauj lasītāju Viktorijas laika Anglijā kā slēgtā portālā, no kura var izkļūt, tikai aizverot grāmatas pēdējo vāku.

 

Nakts valdnieks ir spēcīgs sajūtu kokteilis, kādu spēj radīt vien rūdīts kriminālromānu autors ­–  Morels, apvienojot faktus un iztēli. Viktorijas laika Londona ir tik vieliska, ka lasot burtiski sadzirdama zirgu pakavu klaudzoņa pa bruģakmeņiem.

 Entertainment Weekly

 

Aizraujoši! Es jutos kā nonākusi Londonā 1855. gadā. Šajā hipnotizējošajā grāmatu sērijā Deivids Morels ne tikai ierokas dziļi Viktorijas laikmeta Anglijas pasaulē – viņš ietiecas pašā ļaunuma sirdī.

Liza Gārdnere, bestselleru autore

 

 

Līdzīgas ziņas