LRS literatūras laikraksta „konTEKSTA” 2018. gada Nr. 1 (10) janvāra numurs

  1. gada decembrī notika kārtējie „Prozas lasījumi”, tādēļ laikraksts „konTEKSTS” janvārī tiek izdots 20 lpp. apjomā un daudz laikraksta telpas veltītas tieši prozai un „Prozas lasījumu” dalībniekiem, proti, publicēti Gunta Bereļa, Svena Kuzmina un Evitas Hofmanes (debija) stāsti. Pirmpublicējumu piedzīvo Hildas Vīkas (1897–1963) romāna „Dobeles karalis” fragmenti. Savukārt atvērumā „Bērniem un pusaudžiem” Māris Rungulis piedāvā savu jaunāko veikumu „Zirgu Žanis”. Dzejas sadaļā lasāmi Egila Plauža (1931–1987) dzejas pirmpublicējumi un Liepas Rūces debija dzejā. 2017. gadā A. Čaka balvu saņēma Silvija Radzobe, tādēļ likumsakarīgi, ka tieši ar šo zinātnieci par radošajām iecerēm un jau paveikto sarunājas Arno Jundze.

Gada nogale bija labs oriģinālliteratūras ražas laiks. Janvāra numurā publicētas recenzijas par Leona Brieža, Vika, Ērika Kūļa, Vilipsōna un Noras Ikstenas, Aivara Freimaņa, Baibas Zīles, Ineses Zanderes grāmatām. Protams, neizpaliek arī recenzijas un apskati par cittautu literatūru un literatūrzinātnes, valodniecības izdevumiem. Rubrikas „Saruna par tekstu” janvāra tēma ir bestsellers. Par dižpārdokļa fenomenu sarunājas Arno Jundze, Arvis Kolmanis un Imants Belogrīvs, bet viņus par to runāt izprovocēja Dena Brauna jaunākais romāns „Sākums” („Kontinents”).

Šajā numurā ir pienākusi kārtējā reize pagājuša gada izskaņā iesāktai rubrikai „Muzejā”. Šoreiz laikraksts „konTEKSTS” viesojas R. Blaumaņa „Brakos”, savukārt

rubriku „Darbistabā” janvārī kūrē Pauls Bankovskis – viņš viesojas pie Arvja Vigula.  Par lasītprieku un literatūru rubrikā „Es lasu” dalās veterinārārste Māra Kacena.

Laikraksts „konTEKSTS” 2018. gadā turpina pilnveidoties un meklēt arvien labākus teksta telpas risinājumus. Paralēli vizuālajām pārmaiņām, respektējot lasītāju vēlmes, arī papīrs kļuvis rokām un ievietošanai somās patīkamāks. Par dažādām ķibelēm vislabāk runā karikatūras, tādēļ šogad tās būs biežs viesis arī laikrakstā „konTEKSTS”.

LRS laikraksta „konTEKSTS” Nr. 1 (10) – 2018. gada janvāra numurs – nopērkams visos lielākajos grāmatnīcu tīklos. Cena: 2.00 EUR. Abonēšanā „Latvijas Pastā” laikraksta numurs pieejams par 1.50 EUR. Abonēšanas indekss vēl joprojām ir 2151.

Laikraksta izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Laikraksta sadarbības partneri: veikalu tīkli „Jānis Roze”, „Zvaigzne ABC”, „Jumava”, „Globuss” un „Latvijas Grāmata”, „Valters un Rapa”, „NicePlace”, galerija „Istaba”.

Informatīvi atbalsta „Radio NABA” un „Ubi Sunt”.

 

 

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024
Jaunumi Aicinām atzīmēt autoru dienu! Publicēts: 29. February, 2024