Laikraksta “konTEKSTS” gada jubilejas pasākums

Š.g. 6. aprīlī LRS telpās tika svinēta LRS laikraksta “konTEKSTS” gada jubileja.

Sociālajos medijos tika izsludināts lasītāju balsojums par labākajām publikācijām laikrakstā “konTEKSTS”.

Laikraksta “konTEKSTS” lasītāju balsojumā bija 9 nominācijas, kopumā 115 balsojumi. Balsojuma uzvarētāji saņēma “konTEKSTA” sarūpētas balvas. 

Par labāko prozas publikāciju ar vienādu balsu skaitu tika atdzīti: Gunta Bereļa stāsts “Puika izaugs par īstu vīru un Māra Bērziņa ”Gūtenmorgens un Esse”.

Dzejā trīs dzejnieki ieguva vienādu balsu skaitu, līdz arī to tika arī gan klātienē, gan neklātienē sumināti: Einārs Pelšs, Eduards Aivars un Kristaps Vecgrāvis.

Kategorijā “Labākais tulkojums / atdzeja” tika sumināta Maima Grīnberga par Mārjas Kangro “Stikla bērns” tulkojumu, bet kā labākajam atdzejotājam balva tika piešķirta Jānim Elsbergam par Džona Kītsa dzejas latviskojumu.

Gada kritiķa godā Eva Mārtuža, bet kategorijā “Debija” par labāko dzejas debiju tika sumināta Liepa Rūce, prozas debijā vislielākā lasītāju uzmanība tika Evitai Hofmanei, bet par kritiķiem atkal bija vienāds lasītāju balsojums, līdz ar to pie balvām tika gan Kristiāna Šuksta, gan Violeta Tilta.
Labākais jaunais kritiķis: Rūdis Otomārs Gaigals (14 gadi) un Beāte Anna Klepere (12 gadi). Veicināšanas balvas saņēma Linda Rolle, Alberts Roze un Anete Mārtuža.

“konTEKSTĀ” ir vairākas tematiskas rubrikas, par tām arī balsoja lasītāji.

Rubrika “Saruna (lielā intervija)”: Arno Jundze sarunā ar Silviju Radzobi (Nr. 10);
Rubrika “Saruna par tekstu”: Guntis Berelis, Kristīne Ilziņa, Sandra Ratniece “Vidējais latvietis un maigais absurds” Nr. 4
Rubrika “Es lasu”: Austras Gaigalas saruna ar ārsti Daci Baltiņu.
Paldies grupai “Akāciju parks” par muzikālajām pauzēm!
Paldies visiem viesiem par kopā būšanu laikraksta gada jubilejā!
Paldies visiem laikraksta “konTEKSTS” autoriem un atbalstītājiem, laikraksta tirdzniecības vietām – grāmatnīcām un to bāzēm!
Paldies pasākuma sponsoriem: apgādiem “Zvaigzne ABC” un “Pētergailis”, kā arī “Malduguns” alus darītavai un to īpašniekiem!
Paldies Sandrai Martai Grudulei un Laimdotai Ločmelei par foto!

Līdzīgas ziņas