Biedru sapulce 20. maijā

Ļ. cien./ A. god. kolēģes un kolēģi! Jūs esat gaidīti Latvijas Rakstnieku savienības biedru pilnsapulcē svētdien 2018. gada 20. maijā no pulksten 10. Saskaņā ar biedru pausto vēlēšanos tā notiks Latvijas Rakstnieku savienības telpās Aleksandra Čaka ielā 37-1, 2. stāvā (kods 1, bet Ieejas durvis būs atvērtas).
Šajā pilnsapulcē mums ir būtiski saņemt Latvijas Rakstnieku savienības atbalstu, lai pilnvarotu valdi izstrādāt kvalitatīvas izmaiņas mūsu organizācijas statūtos. Iepriekšējie statūti darbojas no 2005. gada. Virkne birokrātisku normu vairs neatbilst mūsdienu prasībām, traucē valdes un ekspertu darbu, tā, piemēram, neļaujot vajadzības gadījumā ātri pieņemt nepieciešamos lēmumus un reaģēt uz spējām situāciju izmaiņām, jo statūtos nav paredzēta dažādu mūsdienu saziņas tehnoloģiju izmantošana valdes sēžu organizēšanā. Iepriekšējās pilnsapulcēs esam sadūrušies arī ar revīzijas komisijas komplektācijas problēmām. Laiks pierādījis, ka norma par 5 cilvēku ievēlēšanu bijusi pārspīlēta. Iespējams, ka statūtos būs jāveic izmaiņas arī tāpēc, ka tie saskaņā ar Likumu par radošajām personām un organizācijām līdz gada beigām ir jāpārreģistrē Kultūras ministrijā. Iespējamas arī izmaiņas, kas saistītas ar Eiropas datu drošības prasībām. Šo iemeslu dēļ lūdzam pilnsapulci apmeklēt personiski vai laikus uzrakstīt pilnvaru, ja nevarat būt pilnsapulcē.
Pilnsapulcē būs iespēja uzzināt par jaunumiem Latvijas Rakstnieku savienībā, par sadarbību ar Igaunijas un Lietuvas rakstnieku organizācijām un citiem projektiem, ko īsteno mūsu organizācija vai tās biedri. Iepazīstināsim ar šiem un citiem jaunumiem, tāpat arī par vēl darāmajiem darbiem.

Pilnsapulces darba kārtība
10:00-11:00 Reģistrācija. Biedra naudas maksājumi
11:00 Sapulces atklāšana
11:05 Piemiņas brīdis mirušajiem kolēģiem
11.10 Iepazīstināšana ar jaunajiem biedriem
11:15 Sapulces vadības un komisiju veidošana
11:30 LRS priekšsēdētāja A. Jundzes ziņojums
11:45 LRS izpilddirektora Jāņa Jurkāna ziņojums
12:00 LRS Revīzijas komisijas ziņojums
12:15 LRS valdes locekles Ingas Žoludes ziņojums par sadarbību ar Baltijas valstu rakstnieku organizācijām
12:30 Debates par ziņojumiem
12:40 Revīzijas komisijas ziņojuma apstiprināšana
12:50 Balsojums par LRS valdes pilnvarojumu sagatavot izmaiņas LRS statūtos
13:20 Iepazīstināšana ar LRS jaunumiem
14:00 Kafija

Arno Jundze,
Latvijas Rakstnieku savienības
priekšsēdētājs

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024