Noskaidroti Latvijas Literatūras gada balvas 2021 laureāti

Latvijas Literatūras gada balvas 2021 apbalvošanas raidījums.

Piektdien, 2021. gada 30. aprīlīLatvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) balvu pasniegšanas raidījumā kanālā LTV1 atklāti un apbalvoti Latvijas Literatūras gada balvas 2021 laureāti piecās kategorijās, kā arī sveikti speciālbalvas un mūža balvas ieguvēji.

Latvijas Literatūras gada balvu 2021 ieguvuši:

Spilgtākā debija – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc” (“Orbīta”)

Labākais dzejas darbs – Amanda Aizpuriete “Pirms izvākšanās” (“Neputns”)

Labākais darbs bērniem – Marts Pujāts “Ej nu ej”, ilustrējusi Lāsma Pujāte (“Liels un mazs”)

Labākais tulkojums – Jāņa Elsberga no angļu valodas tulkotā Čārlza Bukovska dzejas izlase “Kodiens” (“Neputns”)

Labākais prozas darbs – Jānis Joņevs “Tīģeris” (“Dienas Grāmata”)

Apbalvošanas ceremonijas raidījumā tika godināti arī speciālbalvas ieguvēji – 2020. gada festivāla “Prozas lasījumi 2020” komanda rakstnieces Ingas Žoludes vadībā – un balvas par mūža ieguldījumu saņēmēji Gunārs Bībers un Lalita Muižniece. Literatūrzinātniekam Gunāram Bīberam balva piešķirta par mūža ieguldījumu latviešu literatūras un dramaturģijas pētniecībā, kritikā un pedagoģijā. Valodniecei un rakstniecei Lalitai Muižniecei balva piešķirta par mūža ieguldījumu latvietības stiprināšanā, latviešu literatūras, folkloras un valodas popularizēšanā.

Portāla Delfi.lv lasītāju simpātiju balsojumā uzvarējusi Andra Kalnozola grāmata “Kalendārs mani sauc” (“Orbīta”).

Apbalvošanas raidījumu veidoja režisore Liene Linde un biedrības “Ascendum” un žurnāla “Satori” radošā komanda, pasākumu vadīja dzejnieki Toms Treibergs un Marija Luīze Meļķe, uzstājās mūziķis Miķelis Putniņš. Raidījuma scenogrāfiju veidoja Berta Vīlipsone, bet mūzikas autors ir Edgars Mākens.

Līdzīgas ziņas