Iznācis Baltijas valstu literārais žurnāls “No More Amber”

Otrdien, 6. jūlijā Viļņā dzejas festivāla “Poezijos pavasaris” ietvaros tika prezentēts pirmais Baltijas literārais žurnāls “No More Amber”.

Žurnālā “No More Amber” publicēti divdesmit trīs Baltijas valstu rakstnieku un dzejnieku darbi angļu valodā. Latviju šajā izdevumā pārstāv Daina Sirmā, Kirils Ēcis, Velta Sniķere, Dace Rukšāne, Svens Kuzmins un “Elles ķēķa” autori Baiba Bičole, Linards Tauns un Gunars Saliņš. Pie žurnāla strādājuši redaktori no visām Baltijas valstīm – latviešu redaktors ir Toms Treibergs, igauņu redaktore ir Berit Kaschan, bet lietuviešu – Marius Burokas.

Literārais žurnāls tapis pandēmijas laikā, un tā sagatavošanā piedalījušies arī virkne tulkotāju un atdzejotāju. Latviešu autoru darbus angļu valodā tulkojuši Jayde Will, Ieva Lešinska-Geibere un Žanete Vēvere Pasqualini. “No More Amber” dizainu radījusi studija “Klimaite Klimaite”.

“No More Amber” atklāšana. Žurnāla redaktori – Marius Burokas, Berit Kaschan un Toms Treibergs. Foto: Benediktas Januševičius

“No More Amber” izdošanu koordinē Lietuvas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Igaunijas Rakstnieku savienību, “Vilnius Review”, “Estonian Literary Magazine” un “Latvian Literature”. Žurnāls tapis ar Baltijas Kultūras fonda finansiālo atbalstu vairākus gadus ilga Baltijas valstu literāro savienību sadraudzības projekta ietvaros. Sagaidāms, ka projekts turpināsies ar jauniem Baltijas valstu autoru izdevumiem.

“No More Amber” atklāšana. Dzejnieks Kirils Ēcis un tulkotājs Jayde Will. Foto: Benediktas Januševičius

Drīzumā žurnālu “No More Amber” būs iespējams arī iegādāties Latvijā vai pasūtīt. Ar aktuālo informāciju iespējams iepazīties “No More Amber” un Latvijas Rakstnieku savienības Facebook lapās.

Līdzīgas ziņas