Baltijas Asamblejas balvu literatūrā šogad piešķirs igauņu rakstniekam Vahuram Afanasjevam

Baltijas Asamblejas (BA) balvu literatūrā šogad piešķirs Vahuram Afanasjevam, ziņo Saeimas Preses dienests. Balvai tika nominēti arī Andris Akmentiņš un Antans Jonīns. Balvas pasniegšana iecerēta 4. novembrī Viļņā.

BA balva igauņu rakstniekam Vahuram Afanasjevam (Vahur Afanasjev) tiks piešķirta par romānu “Serafima ja Bogdan” (“Serafima un Bogdans”), kurā viņš spilgti ataino unikālas kopienas dzīvi Eiropas austrumu pierobežā, gaidot pastardienu.

Līdztekus uzvarētājam BA balvai literatūrai šogad bija nominēts rakstnieks Andris Akmentiņš par ieguldījumu latviešu literatūrā pēdējos gados – romāniem “Skolotāji” un “Meklējot Ezeriņu” – un tulkotājs un dzejnieks Antans Jonīns (Antanas A. Jonynas; Lietuva) par sonetu krājumu “Naujieji sonetai” (“Jaunie soneti”).

Katras balvas apjoms ir 5000 eiro, un tās iecerēts pasniegt gadskārtējās BA sesijas ietvaros 4.novembrī Viļņā. Žūrijā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Latviju žūrijā pārstāvēja Diāna Laguna, Bārbala Simsone un Guna Zeltiņa.

BA balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. Pērn balvu literatūrā piešķīra prozistei, dzejniecei un esejistei Birutei Jonuškaitei (Birutė Jonuškaitė), balvu mākslā – režisoriem Kristīnei Briedei un Audrjum Stonim (Audrius Stonys), savukārt balvu zinātnē – fiziķim Robertam Eglītim.

Informācija: Saeimas Preses dienests, saeima.lv
Foto: LETA, Ieva Makare

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024