«Liels un mazs» saņem labākās Eiropas izdevniecības balvu Boloņas bērnu grāmatu tirgū

Foto: Liels un mazs

Avots: lsm.lv
https://www.lsm.lv/raksts/kultura/literatura/liels-un-mazs-bolonas-bernu-gramatu-tirgu-sanem-labakas-eiropas-izdevniecibas-balvu.a448985/

Latvijas izdevniecība “Liels un mazs” Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū saņēmusi balvu kā gada labākā bērnu grāmatu izdevniecība Eiropā, vēstīts grāmatu tirgus mājaslapā.

Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu “Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs” piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie īsteno inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Balvai ik gadu tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām – Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar “Liels un mazs” par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacentās divi izdevēji no Francijas, kā arī izdevēji no Krievijas un Polijas. Par nominētajām izdevniecībām balsoja Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki.

Pilns laureātu saraksts pieejams Boloņas grāmatu tirgus mājaslapā.

Šogad balva tika pasniegta 10. reizi, un šī bija piektā reize pēc kārtas, kad “Liels un mazs” tika nominēta prestižajai balvai, taču pirmā reize, kļūstot par balvas laureātiem.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024
Jaunumi Aicinām atzīmēt autoru dienu! Publicēts: 29. February, 2024