Paziņos Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) šī gada 29. martā aicina uz preses konferenci, kurā tiks paziņoti LALIGABA nominanti piecās kategorijās, speciālbalvas ieguvēji, kā arī mūža balvas ieguvējs.

Preses konference notiks otrdien, 29. martā pulksten 14.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Mūkusalas ielā 3, kafejnīcas “Divi Raiņi” telpās 1. stāvā.

Preses konferencē tiks paziņoti LALIGABA nominanti piecās nominācijās – labākais dzejas darbs, labākais prozas darbs, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā un spilgtākā debija literatūrā. Līdztekus tiks paziņots Mūža balvas laureāts un divu speciālbalvu ieguvēji.

Jau vēstīts, ka šogad LALIGABA ekspertu komisija lēmusi iesniegtos darbus vērtēt divās kārtās. Lai būtu iespējams izcelt vairāk darbu, kas uzskatāmi par ievērojamu un nozīmīgu pagājušā gada veikumu, februārī tika publiskots “garais” saraksts, savukārt preses konferencē tiks paziņots fināla nominantu saraksts.

LALIGABA ekspertu komisijā darbojas dzejniece Ērika Bērziņa, rakstniece Andra Manfelde, tulkotājs Raimonds Jaks, dzejniece un publiciste Liāna Langa, dzejnieks un literatūrkritiķis Ivars Šteinbergs un literatūrzinātniece un literatūrkritiķe Agija Ābiķe-Kondrāte. Komisijas priekšsēdētāja ir literatūrzinātniece Zanda Gūtmane.

LALIGABA apbalvošanas ceremoniju varēs vērot 1. maijā Latvijas Televīzijas pārraidē.

Pirms apbalvošanas ceremonijas 8. aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā pulksten 19.00 notiks balvai nominēto dzejnieku lasījumi, bet 14. aprīlī prozas lasījumi.
LALIGABA pasniegšanas ceremonija taps sadarbībā ar teātra trupu “Kvadrifons”.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir gada nozīmīgākais notikums literatūras nozarē Latvijā. Tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par gada izcilākajiem Latvijas rakstniecībā publicētajiem darbiem.

Balvu organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Preses konferenci var apmeklēt, uzrādot derīgu “Covid-19” sertifikātu.

Līdzīgas ziņas