Sākusies oriģinālliteratūras konkursam “Krasta ļaudis” iesniegto darbu izvērtēšana

2022.gada 22.jūlijs.

Šogad rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai “Krasta ļaudis” kategorijā “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā 2021./2022. gadā” iesniegti 15 prozas darbi un kategorijā “Labākais skolu jaunatnes literārais darbs 2021./2022. gadā” – 10 darbi.

Iesniegtos darbus noteiktajās kategorijās vērtē žūrijas komisija. Vērtēšanas darbs turpināsies līdz augusta beigām. Svinīgā apbalvošanas ceremonija šogad plānota 15. septembrī.

Nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” varēja izvirzīt prozas darbus, kas izdoti laika posmā no 2021. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 1. jūlijam un atbilst jūras un jūrniecības, latviskuma, patriotisma tēmām un konkursa izvirzītajiem mērķiem. Konkursam saņemtas grāmatas no sešām izdevniecībām – “Jumava”, “Laika grāmata”, “Dienas Grāmata”, apgāds “Zvaigzne ABC”, apgāds “Mansards” un “Latvijas Mediji”.

Skolēni bija aicināti iesniegt darbus par tēmu „Krustceles” – pārmaiņu laiks, latviskums, patriotisms, jūrniecība, piederības sajūta un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšana un popularizēšana, kas atbilst konkursa “Krasta ļaudis” izvirzītajiem nosacījumiem.

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas ”Krasta ļaudis” balvu fonds ir 1000 eiro oriģinālliteratūras prozas darbiem un 600 eiro skolu jaunatnes literārajam darbiem.

Ar mērķi veicināt radošo procesu rakstniecībā un interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu, konkursu kopš 2010. gada rīko Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļu. 2021. gadā galveno balvu konkursā saņēma Maija Migla – Streiča par romānu ‘’Matildes gadsimts’’.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024