Rakstnieku savienība grāmatu izstādē prezentēs grāmatas un iepazīstinās ar biedrības darbu

Latvijas Rakstnieku savienība piedalīsies no 3. līdz 5. martam piedalīsies Latvijas Grāmatu izstādē 2023, kas norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Biedrības stendā visas trīs dienas par īpašām cenām varēs iegādāties sērijā “Jaunā klasika” izdotās grāmatas. Tajā tiek publicēti Baltijas asamblejas balvas literatūrā laureātu darbu tulkojumi – izcila mūsdienu igauņu un lietuviešu dzeja, proza un dramaturģija. Līdz šim sērijā, kurai ir vienots Alekseja Muraško veidots dizains un liela kolekcijas vērtība, izdoti jau septiņi darbi. Plānots, ka tās turpinājumā 2023. – 2024. gadā tiks publicēti vēl vismaz divi romāni un dzejoļu krājums. Grāmatas tiek izdotas ar LR Kultūras ministrijas atbalstu.

Sestdien pulksten 12 uz lielās skatuves sērijas popularizēšanas ietvaros Rūta Karma stāstīs par igauņu klasiķa Jāna Kaplinska eseju grāmatas “Ledus un Titāniks” latviešu versijas tapšanu. Savukārt latviešu izdevuma pēcvārda autors Ilmārs Zvirgzds iepazīstinās ar Donalda Kajoka romānu “Ezers un citas to pavadošās personas”. Sarunu vadīs Arno Jundze. Pasākuma laikā būs iespēja, atbildot uz konkursa jautājumu, iegūt savā īpašumā grāmatu eksemplāru. Būs iespēja tikt pie autogrāfiem.

Latvijas Rakstnieku savienības stendā varēs ne tikai iegādāties grāmatas. Piektdien stendā par Dubultu Rakstnieku namu no pulksten 12 līdz 14 interesentiem stāstīs Tatjana Daudiša. Svētdien no 11 līdz 14 savienības stendā Sandra Ratniece iepazīstinās par skolu jauniešiem domātajām iespējām piedalīties literārajā programmā “Aicinājums”. Savukārt dzejnieks Aivars Eipurs interesentus informēs par iespējām saņemt profesionālu literāro konsultāciju tiem, kas ir jau kaut ko uzrakstījuši. Sestdien pēc pasākuma uz ielās skatuves no apmēram 13.15 līdz pulksten 15 biedrības stendā Arno Jundze stāstīs par Latvijas Rakstnieku savienības darbību. Nepieciešamības gadījumā informāciju par LRS, tās Liepājas nodaļu un Piejūras pilsētu literāro akadēmiju sniegs LRS valdes locekle Linda Zulmane.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024