Latvijas Rakstnieku savienība – Frankfurtes grāmatu tirgū

No 18. līdz 22. oktobrim notiekošajā starptautiskajā Frankfurtes grāmatu tirgū viesojās Latvijas Rakstnieku savienības delegācija: Ērika Bērziņa, Džena Andersone, Tatjana Daudiša, Egīls Venters un Arno Jundze.

Braucienam bija vairāki mērķi. Galvenie no tiem – veidot mūsu autoru un LRS darbinieku izpratni par to, kas un kā notiek Frankfurtes grāmatu tirgū, uz ko jābūt gatavam autoram, kā darbojas literārie aģenti, kā tiek tirgotas literāro darbu tiesības, ko nozīmē uzstāties, reprezentējot sevi un valsti.

Īpaši svarīgi bija tas, ka 2023. gadā Frankfurtes grāmatu tirgū viesu valsts statusā piedalījās Slovēnijas Republika – Eiropas valsts, kas teritorijas ziņā ir mazāka, bet iedzīvotāju skaita ziņā līdzīga Latvijai. Brauciens tika plānots, lai bez aizspriedumiem izvērtētu slovēņu sniegumu un vairotu izpratni par to, kā Latvijai, kura arī nospraudusi mērķi kļūt par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti paredzamā nākotnē, būtu jāgatavojas šim notikumam.

Brauciens notika  līguma “(Nr.13.1.4.0/23/I/004) ar Centrālo Finanšu Līgumu aģentūru par 13.1.4. specifiskā atbalsta mērķa “Atveseļošanas pasākumi kultūras jomā” īstenošanu ietvaros. Turpmāko dienu laikā vietnē rakstnieciba.lv publicēsim viedokļus par Frankfurtes grāmatu izstādē redzēto.

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024