No rakstnieces Ingunas Baures atvadoties

Sestdien no rīta Latvijas medijus aplidoja sēru vēsts. Rakstniece Inguna Bauere (23.07.1960 – 20.01.2024) devusies mūžības ceļos. Zinājām par viņas veselības problēmām, turējām īkšķus, sūtījām savas gaišās domas, tomēr liktenis bija izlēmis, ka Ingunai pienācis laiks iet. Mums ar to būs jāsamierinās.

Vēl pavisam nesen rudenī viņa, tik priecīga par iespēju rakstīt, atkal radoši strādāja Dubultu Rakstnieku namā ar Jūrmalas valstspilsētas radošās stipendijas atbalstu. Tas ļāva cerēt, ka pēc Elīzes, Dorotejas un māsas Magdas, būs vēl. Toreiz līgumā bezkaislīgi tika fiksēts, ka “stipendijas saņēmēja apņemas sarakstīt fragmentus romānam par dzejnieci un rakstnieci Ilzi Kalnāri”. Cilvēks plāno, Dievs dara.

Rakstnieka dzīvi un darbu apliecina viņa paveiktais. Bibliogrāfiskā vietne www.literatura.lv zina teikt to, ka Inguna Bauere atstājusi mums vairāk nekā 30 grāmatu, saņēmusi Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju (2013) un Egona Līva literāro prēmiju “Krasta ļaudis” (2013, abas par romānu “Piedod, Karolīne!”). Nominēta LTV un Latvijas Radio gada balvai “Kilograms kultūras” (2018) par romānu “Palieku tev uzticams. Juris Neikens”. Tomēr neviena  bibliogrāfija vai balvu pieminēšana nevar nomērīt un arhivēt pašu galveno – lasītāju mīlestību. Rakstniece bija lasītāju bezgalīgi mīlēta, gaidīta un cienīta. Lai Ingunai gaišs ceļš mūžībā!

Latvijas Rakstnieku savienības vārdā izsaku līdzjūtību Ingunas Baueres tuviniekiem un talanta cienītājiem. Atvadīšanās no rakstnieces notiks 27. janvārī Vecpiebalgas baznīcā pulksten 13.

Līdzīgas ziņas