Latvijas PEN balvu saņem cilvēktiesību aktīviste Ieva Raubiško

Latvijas PEN biedru kopsapulce šogad Latvijas PEN balvu lēma piešķirt sociālantropoloģei, cilvēktiesību aktīvistei un biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” līdzšinējai projektu vadītājai Ievai Raubiško par viņas darbu, aizstāvot patvēruma meklētāju tiesības.

Piešķirot balvu Ievai Raubiško, Latvijas PEN vēlas izteikt pateicību par viņas drosmi un nesavtīgo darbu un atgādināt politiķiem un Latvijas sabiedrībai, ka demokrātiskā valstī cilvēktiesību aktīvistu un humānās palīdzības sniedzēju vajāšana nav pieļaujama un rūpēm par līdzcilvēku drošību nevajadzētu nozīmēt risku savējai.

Latvijas PEN balva tiek piešķirta kopš 2019. gada par nozīmīgu veikumu vārda brīvības veicināšanā, cenzūras ierobežošanā un sociāli marginalizētu grupu tiesību aizstāvībā. Ik gadu to veido kāds Latvijā pazīstams mākslinieks. Šogad balvas veidotājs ir dizainers Aleksejs Muraško. Balva simbolizē trauslo pozīciju, kādā nonāk cilvēks, kurš spiests atrasties uz robežas starp divām vietām, spēkiem vai politiskām pārliecībām.

Plašāk par notikumu lasāms šeit.

Līdzīgas ziņas