Darbu sāk Dzejas dienu padome

Latvijas Rakstnieku savienība (LRS) informē – darbu uzsākusi starptautiskā dzejas festivāla “Dzejas dienas” padome. 59. Dzejas dienu radošos un organizatoriskos uzdevumus šogad veiks dzejnieki Ērika Bērziņa un Ivars Šteinbergs, LRS priekšsēdētājs Arno Jundze un festivāla projekta vadītāja Anna Putniņa.  Pirmais svarīgākais darbs ir precizēt festivāla stratēģiju programmu un tāmes.

Dzejas dienas, kā ik gadu, noritēs septembra sākumā, aicinot svinēt dzeju Rīgā un visā Latvijā. Arī šoruden festivālā būs iespēja sastapt ne vien pašmāju dzejniekus, bet dzirdēt arī ārvalstu autoru dzeju – 2024. gada festivālā viesosies Somijas, Ungārijas, Igaunijas un Lietuvas dzejnieki.

Plašāka informācija par festivāla programmu, kā arī šim gadam izvēlēto vadmotīvu sekos, taču jau šobrīd Dzejas dienu padome aicina izdevniecības iesniegt oriģināldzejas un atdzejas krājumus Dzejas dienu balvai. Balvai pieteikt iespējams grāmatas, kas izdotas laika posmā no 2023. gada 1. augusta līdz 2024. gada 31. jūlijam – tās trīs eksemplāros jāsūta uz Latvijas Rakstnieku savienību Rīgā, Merķeļa ielā 13 (kabinets nr. 423), LV-1050 vai jānogādā LRS, iepriekš to saskaņojot (festivalsdzejasdienas@gmail.com vai t. 20073352). Grāmatu iesniegšanas termiņš  – 2024. gada 14. augusts.

Līdzīgas ziņas